Összefoglaló 2022. szeptember 3., szombat

DVTK - HUN-Therm - Piešťanské Čajky 62-63

Szeptember harmadikán, szombaton ismét a Piešťanské Čajky ellen játszott felkészülési mérkőzést a DVTK - HUN-Therm. A nézők nélkül megrendezett összecsapás helyszínéül ezúttal a DVTK Aréna szolgált. A tegnapi magabiztos győzelem után Völgyi Péter együttese most kevésbé koncentráltan lépett pályára, és bár végig keményen küzdött, végül nem bírt el a mérkőzést az elejétől kontroll alatt tartó ellenféllel.

DVTK - HUN-Therm - Piešťanské Čajky 62-63


A Szaniszló Sándor Emléktorna második játéknapján ismét a Piešťanské Čajky ellen lépett pályára a DVTK - HUN-Therm.

A mérkőzés elején sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a szlovák együttes koncentrált jobban és végül négypontos előnyt épített ki a negyed végére. A második játékrészben tovább növelte az előnyét a vendég együttes, a DVTK - HUN-Therm pedig nem találta a tegnapi formáját támadásépítésben. Félidőben tízpontos különbséggel, 32-42-es állással fordultak a csapatok.

A harmadik negyedben megrázta magát a hazai csapat, koncentráltabbá vált a játék, támadásban leginkább Green, Jovanović és Guirantes vezette a társakat, a puerto ricói irányító remekül illeszkedett be rövid idő alatt is a csapat játékába. Az ellenfél azonban ma sokkal összeszedettebb arcát mutatta, sikerült kijavítani a hibákat a védekezésben. Az utolsó negyedben még nagyot hajráztak Völgyi Péter tanítványai, de a győzelmet érő kosarat már nem sikerült bedobni, 62-63 arányban a Pöstyén bizonyult jobbnak a visszavágón.

- Nagyon tanulságos mérkőzést játszottunk, erre való a felkészülési időszak. Az elején nem koncentráltunk eléggé védekezésben, ez pedig megbosszulta magát, mert így mennünk kellett az eredmény után, amitől a támadásaink is görcsössé váltak. A lányok keményen küzdöttek, ma nagyon hiányoztak a DVTK Arénából a szurkolóink, akik az ilyen helyzeteken mindig átlendítenek bennünket. Sokkal nehezebb nélkülük mérkőzéseket nyernünk, reméljük, hamarosan újra előttünk léphetünk majd pályára. - nyilatkozott a mérkőzés után Völgyi Péter vezetőedző.

Végeredmény

DVTK - HUN-Therm - Piešťanské Čajky 62 - 63 (17-21, 15-21, 15-14, 15-7)
Szaniszló Sándor Emléktorna, Miskolc DVTK Aréna (nem nyilvános)


DVTK - HUN-Therm:  Aho N. -, Guirantes 19/3, Bernáth 1, Jovanovic 20/12, Green 14. Csere: Kányási 3, Kiss 2, Bacsó 3/3,
Vég-Dudás - , Oláh -, Márkusz -,  Aho T. -.


Piešťanské Čajky: B. Mujovic 10, G.  Andělová 17/9, K. James 10/6, A. Mandic 5, A. Jurčenková 5. Csere: T. Kraislová -, N. Martišková 10, T. Vandliková 6/3, M. Valová -, R. Gázlová -. Vezetőedző: Peter Jankovic

Felkészülési mérkőzések

2022. szeptember 2. (péntek) 19.00
DVTK - HUN-Therm -  Piešťanské Čajky 93-51
Helyszín: Miskolc, Egyetemi Körcsarnok

2022. szeptember 8. (csütörtök) 19.00
DVTK - HUN-Therm - BKGSE Szigetszentmiklós
Helyszín: Miskolc, DVTK Aréna (A mérkőzés nézők számára nem megtekinthető.)

2022. szeptember 13. (kedd) 16.00
NKA Universitas PEAC - DVTK - HUN-Therm (Sió Kupa)
Helyszín: Szekszárd, Városi Sportcsarnok

2022. szeptember 15. (csütörtök)
Helyosztó mérkőzés (Sió Kupa)
Helyszín: Szekszárd, Városi Sportcsarnok


2022. szeptember 20. (kedd)
Sopron Basket - DVTK - HUN-Therm
Helyszín: Sopron, Novomatic Aréna