Összefoglaló 2022. szeptember 17., szombat

U14: DVTK - PAFC 1-2 (1-0)

Kristóf Zalán góljával már az első játékrészben vezetést szerzett a Puskás Akadémia ellen a Diósgyőri VTK U14-es korosztálya. A felcsúti együttes azonban a hajrához közeledve rövid időn belül kétszer is betalált, így végül a találkozón vendég győzelem született.

U14: DVTK - PAFC 1-2 (1-0)


Országos U14-es bajnokság, 
Kiemelt csoport, 3. forduló

Diósgyőri VTK U14 - Puskás Akadémia FC U14 1-2 (1-0) 

DVTK Edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Ebergényi Zoltán, Porcs Patrik.
Diósgyőri VTK U14: Czigány P. - Tóth B., Krompaszki Gy., Ónodi M., G. Rados, Pápai O., Kristóf Z., Sallai K., Riczu Gy., Berta Cs., Meggyesfalvi B. Vezetőedző: Takács Péter. 
Puskás Akadémia FC U14: Almási K. - Boda V., Papp K., Somogyi T., Ölbei B., Somfalvi B., Hódi M., Erdei Zs., Németh-Hám V., Serbin A. Finta B. Vezetőedző: Deák Zsolt. 
Csere: Ölbei B. helyett Moldován M. a 41., Németh-Hám V. helyett Ádám L a 41., Tóth B. helyett P. Tahir a 48., Ónodi M. helyett Martis M. a 48., G. Rados helyett Lupkovics G. az 52., Papp K. helyett Görög V. az 52., Somogyi T. helyett Pálmai Cs. az 52., Hódi M. helyett Schneider Á. az 52., Pápai O. helyett Bordás B. a 60., Sallai K. helyett Balogh B. a 60., Berta Cs. helyett Mádi-Nagy Zs. a 60. percben. 
Sárga lap: Czigány P. a 68., Görög V. a 68. percben.
Gólszerző: Kristóf Z. (1-0) a 24., Görög V. (1-1) a 68., Moldován M. (1-2) a 70. percben. 

Takács Péter: - Fura lesz amit mondok, de kevés boldogabb edző létezik most nálam. Nagyon büszke vagyok a játékosokra. Az első félidőben nagyon remekül működött a középső zónás védekezésünk, és amikor ott szereztünk labdát nagyon jól támadtuk a területeket. A játékmodellünk sablonjai is kirajzolódtak, a szélső védőink kiválóan használták a fél területeket. A második játékrészben viszont kevés alkalommal jutottunk a Puskás védelme mögé, keveset birtokoltuk a labdát a középső illetve a támadó zónában, emiatt nagy nyomás nehezedett ránk. Ennek is van aznban pozitív oldala, mert a box védekezésünk is kezd javulni. A vereség most fáj a játékosaimnak, amit jó látni, mert a hatalmasat melóztak. A hibákon, a vereségeken keresztül fogjuk tudni értékelni a győzelmeket és a sikereket. Ez pedig nagyon nagy lecke volt nekünk amiből tanulunk! Gratulálok a Puskás Akadémiának!

Deák Zsolt: - Szeretnék gratulálni csapatoknak, mert a felek törekedtek a jó futballra. Lehetett látni, hogy melyik együttes mit szeretett volna játszani, ez pedig előre viszi a magyar utánpótlást. Két hasonló felfogású csapat feszült egymásnak. Örülök a három pontnak, különösen azért, mert a csereként beállt játékosok is hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez.