Összefoglaló 2022. október 10., hétfő

U14: Illés - DVTK 5-0 (4-0)

Az első félidőben a hazai csapat sokkal jobb teljesítményt nyújtott, ez pedig eldöntötte a bajnoki pontok sorsát. A fordulás után már kiegyenlítettebb volt a játék, ám a Diósgyőri VTK U14-es csapatának a szépítés így sem sikerült Szombathelyen.

U14: Illés - DVTK 5-0 (4-0)


Országos U14-es bajnokság, 
Kiemelt csoport, 6. forduló

Illés Akadémia - Haladás U14 - Diósgyőri VTK U14 5-0 (4-0)

Szombathely, 50 néző. Játékvezető: Füst Ákos, Bukits Balázs, Kiss Csaba. 
Illés Akadémia-Haladás U14: Varga N., Szakály Z., Bogdán I., Papp M., Hideg B., Grádvohl K., Bosnyák B., Horváth Á., Sánta L., Angler J., Nyári O. Vezetőedző: Nagy László. 
Diósgyőri VTK U14: Varga H. - Tóth B., Krompaszki Gy., Takács Á., Fehér Á., Kristóf Z., Lupkovics G., Sallai K., Riczu Gy., Berta Cs., Meggyesfalvi B. Vezetőedző: Takács Péter. 
Csere: Bogdán I. helyett Börczi B. a 41., Grádvohl K. helyett Kiss-Szécsényi B. a 41., Tóth B. helyett Hajdú R. a 41., Lupkovics G. helyett Ónodi M. a 41., Takács Á. helyett Márton Gy. az 52., Fehér Á. helyett Bordás B. az 52., Bosnyák B. helyett Tóth D. a 61., Horváth Á. helyett Bosnyák B. a 61., Angler J. helyett Axnik Z. a 61., Berta Cs. helyett Kerekes B. a 62., Meggyesfalvi B. helyett Zaccaria Zs. a 66. percben. 
Sárga lap: Krompaszki Gy. a 60., Kristóf Z. a 65., Kiss-Szécsényi B. a 73. percben. 
Gólszerző: Hideg B. (1-0) a 23., Papp M. (2-0) a 26., Bosnyák B. (3-0) a 37., Sánta L. (4-0) a 39., Papp M. (5-0) a 43. percben. 

Nagy László: - Már a héten is rendkívül pozitív érzéseim voltak sőt, nem csak nekem, hanem a stábom többi tagjának is. Csak jót tudtam mondani a gyerekekről a foglalkozások és edzésjátékok alapján. Ezt a mentalitást hoztuk át erre a találkozóra is. Szellemes volt a támadójátékunk és a csapatvédekezésünk is sokat javult. Kértem a srácokat, hogy ne kapjunk gólt – ezt is teljesítettünk, emellett pedig nagyon szép találatokat értünk el. Akár lehetett volna több is közte, de én abszolút elégedett vagyok, dicséret illeti a csapatot. 

Takács Péter: - Az első félidőben a játék minden elemében jobb volt az ellenfél. Nem tudtuk kihozni, birtokolni a labdát, és játékot építeni sem. Rengeteg felesleges labdavesztés volt a saját zónánkban. A második félidőben a cseréknek köszönhetően már sokkal stabilabbak és veszélyesebbek voltunk. A Haladásnak remek egyéni képességekkel rendelkező játékosai vannak, így a látottak alapján teljesen megérdemelten nyertek.