Összefoglaló 2022. október 15., szombat

U14: DVTK - ETO FC 2-2 (1-0)

Néhány perccel a lefújás előtt csúszott ki a győzelem a Diósgyőri VTK U14-es csapatának a kezéből. Pápai Olivér és Béres Balázs találataival a piros-fehérek kétgólos előnyt szereztek, amit a győriek a hajrában ledolgoztak. A két csapat így egy-egy ponttal gazdagodott.

U14: DVTK - ETO FC 2-2 (1-0)


Országos U14-es bajnokság, 
Kiemelt csoport, 7. forduló

Diósgyőri VTK U14 - ETO FC Győr U14 2-2 (1-0)

DVTK Edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Kalló Zsolt, Oscsenda András, Görzsöny Péter. 
Diósgyőri VTK U14: Varga A. - Tóth B., Krompaszki Gy., Ónodi M., G. Rados, Pápai O., Kristóf Z., Sallai K., Riczu Gy., Berta Cs., Meggyesfalvi B. Vezetőedző: Takács Péter. 
ETO FC Győr U14: Lengyel H. - Mádi F., Vasi Z., Csernyi K., Horváth V., Hernádi B., Kuzma P., Czuppon B., Kiss B., Pécskai Cs., Mészáros Zs. Vezetőedző: Burányi Tamás. 
Csere: Hernádi B. helyett Adi M. a 41., Mészáros Zs. helyett Gerecs Á. a 41., Csernyi K. helyett Vitális N. a 41., Ónodi M. helyett Fehér Á. az 55., Sallai K. helyett Béres B. az 55., Kuzma P. helyett Steszli A. az 56., G. Rados helyett Lupkovics G. a 62., Berta Cs. helyett Takács Á. a 62., Pápai O. helyett Márton Gy. a 70., Tóth B. helyett Martis M. a 70., Lengyel H. helyett Orbán I. a 70. percben. 
Sárga lap: Kuzma P. a 16., Csernyi K. a 18., Lengyel H. a 43., Sallai K. a 45., Ónodi M. az 51., Vitális N. az 53., Riczu Gy. a 63., Kristóf Z. a 64., Varga H. a 74. percben. 
Gólszerző: Pápai O. (1-0) a 43., Béres B. (2-0) az 56., Czuppon B. (2-1) a 69., Vasi Z. (2-2) a 76. percben. 

Takács Péter: - Csalódott vagyok az eredmény miatt, mert egy megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből. Ebből is tanulunk és fejlődünk. Hatvan percig kézben tartottuk a mérkőzést, de 2-0 után egy semmilyen kavarodásból ajándék tizenegyeshez jutattuk az ellenfelet, amit gólra váltottak és felhoztuk őket. Innentől kezdve egy szóval tudnám jellemezni a meccset: káosz! Ami pozitív, hogy a labdakihozatalaink jól működtek. A magas letámadásainkból mindig labdát szereztünk. Az ellenfél nyitott labdajáratását kontroll alatt tartottuk, és az átmenetekben js fejlődünk. Meg kell tanulnunk a mérkőzés lélektanjához jobban alkalmazkodni. A találkozó  előtt a srácoknak elmondtam, hogy ebben a mezben szívünk föött a címerrel senkitől nem félhetünk. Jó volt látni ezt a fajta szenvedélyt a rajtuk, mert mi vagyunk a Diósgyőr és az a bizonyos “csak azért is megmutatjuk” hozzáállást ezúttal kivitték a pályára. Ehhez külön gratulálok a játékosoknak. Sok sikert a Győrnek!

Burányi Tamás: - A vége elég izgalmasan alakult, meg is nyerhettük volna. Az első félidőben ajtó-ablak ziccerünk volt, de mégis a DVTK szerzett vezetést, majd egy kapuskirúgás után a másodikat is megszerezték. A fordulás után visszakaptuk a büntetőt, amivel visszajöttünk a találkozóba. Az események és a helyzetek alapján igazságos döntetlen született.