Összefoglaló 2022. december 10., szombat

U14: Várda - DVTK 3-0 (1-0)

Befejezte a bajnokság őszi szezonját a Diósgyőri VTK U14-es csapata. A korosztály az idei esztendőben Kisvárdán lépett utoljára pályára.

U14: Várda - DVTK 3-0 (1-0)


Országos U14-es Bajnokság, 
Kiemelt  Csoport, 14. forduló

Várda Labdarúgó Akadémia U14 - Diósgyőri VTK U14 3-0 (1-0)

Kisvárda, 50 néző. Játékvezető:, Kósa György (Zámbori Tamás, Szabó Attila). 
Várda Labdarúgó Akadémia U14: B. Herts - Oláh K., Kedves Á., Osztroha M., Fidler Sz., Budaházi Zs., Fodor Á., Biró B., Harsányi L., Nagy M., D. Senchenkov. Vezetőedző: Márton István. 
Diósgyőri VTK U14: Varga H. - Martis M., Tóth B., Krompaszki Gy., István M., G. Rados, Kristóf Z., Lupkovics G., Sallai K., Berta Cs., Meggyesfalvi B. Vezetőedző: Takács Péter. 
Csere: Kedves Á. helyett Szarvas M. a 41., Tóth B. helyett Béres B. az 56., G. Rados helyett Birk B. az 56., Berta Cs. helyett T. Pashaiev az 56., Krompaszki Gy. helyett Fehér Á. a 61., Lupkovics G. helyett Pápai O. a 61. Osztroha M. helyett Torma N. a 64., Harsányi L. helyett D. Birov a 64., Martis M. helyett Mádi-Nagy Zs. a 66., István M. helyett Szabó B. a 66., B. Herts helyett Jakab B. a 71., Fidler Sz. helyett Zilahy B. a 71., Bíró B. helyett Pekar K. a 71. percben. 
Sárga lap: Krompaszki Gy. a 44., István M. az 52. percben. 
Gólszerző: Sallai k. (1-0, öngól) a 27., Biró B. (2-0) az 51., Fidler Sz. (3-0) a 60. percben. 

Márton István: - Küzdelmes mérkőzésen kicsit nehezen vettük fel a ritmust, de szerencsére egy pontrúgásból megszereztük a vezetést, utána pedig kontrolláltuk a mérkőzést, és további gólokat sikerült rúgnunk.

Takács Péter: - Vissza kell néznem a meccset, de ez most nagyon tetszett. Nem érdekel az eredmény, soha nem is fog egy U14-es bajnokin. Azt szoktam mondani, hogy inkább kapjak ki úgy, hogy tudom mit akarunk játszani, mint nyerjek úgy, hogy magam sem értem hogy sikerült. Ezúttal úgy fociztunk, ahogy elképzeltük a stábommal. Az első félidőben nagyon magas szinten tudtuk járatni és birtokolni a labdát, voltak szépen kidolgozott helyzeteink. A hazaiak azonban egy pontrúgás után megszerezték a vezetést. A második félidőt jól kezdtük, de egy szép átlövés után ismét betalált az ellenfél. Összességében nagyon szenvedélyesen és tudatosan játszottak a srácok. A tengelyben jól alakítottunk ki létszámfölényt, jól támadtuk az üres területeket. A nagy képet kell nézni, ami pár év múlva azt fogja megmutatni, hogy ebben a csapatban igazi Diósgyőr szívű, futballozni tudó játékosok vannak, akik értik is a futballt. Gratulálok a Kisvárdának az eredményhez. Mi pedig folytatjuk azt a tudatos építkezést, amiben hiszünk. Ebben az estetben ugyanis 4-5 év múlva tőlünk is ki fog kerülni egy új Illés Bálint vagy egy új Jurek Gábor.

Fotó: kisvardafc.hu