Összefoglaló 2022. szeptember 28., szerda

Vezetjük a tabellát!

Szeptember 28-án, szerdán a Vasas Akadémia ellen játszotta első hazai mérkőzését a DVTK HUN-Therm a 2022/2023-as bajnoki szezonban. Völgyi Péter együttese végig magabiztos játékkal végül nagy arányú győzelmet aratott a keményen küzdő Vasas ellen.

Vezetjük a tabellát!


Bacsó Zsófia hárompontosával indult a mérkőzés, majd felváltva szerezték a csapatok a kosarakat. A hazaiak nem tudtak nagyobb előnyt kiépíteni maguknak, a félidő közepe táján pedig Völgyi Péter időt kért (13-12). A negyed végén aztán Bernáth Réka egy hárompontossal és egy gyors duplával hat pontosra növelte a DVTK előnyét, ekkor 20-14 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészben tovább növelte előnyét a diósgyőri együttes: előbb Oláh Fruzsina, majd Cheridene Green dobott kosarat, amelyre a  vendégek részéről csak Tóth Orsolya büntetője érkezett válaszul (24-15). A brit centert a folytatásban sem tudta féken tartani a Vasas, 26-15-nél pedig a mérkőzés során először tíz pont fölé nőtt a különbség a két csapat között. A negyedet végül 15-7-re nyerte a DVTK, így félidőben magabiztosan vezettek a piros-fehérek (35-21).

A folytatásban rögtön húsz pont fölé nőtt a differencia, hiszen előbb Kányási, majd ismét Green dobott kosarat (41-21). A Vasas próbált zárkózni Tóth Orsolya és Papp Klaudia pontjaival, de Kiss Angelika tett róla, hogy ne tudja csökkenteni húszpontos hátrányát a vendégcsapat. A negyed végére Völgyi Péter csapata gyakorlatilag eldöntötte a lényegi kérdéseket, Kányási újabb pontjai után már 25 ponttal vezetett a DVTK (56-31).

Az utolsó negyedben már érdemi változás nem történt, a Vasas keményen küzdött, de ezt a játékrészt 16-10-re hozta a hazai csapat. Az utolsó percekben idén először pályára léphetett Márkusz Lilla és Vég-Dudás Anna is. A Diósgyőr összességében magabiztos győzelmet aratott, és két győzelemmel a zsebében, a tabella éléről készülhet a szombati PINKK Pécs elleni hazai összecsapásra (72-41).


Tippmix Női NB I. A-csoport, 2. forduló

DVTK HUN-Therm - Vasas Akadémia 72-41 (20-14, 15-7, 21-10, 16-10)

Miskolc, DVTK Aréna, 820 néző. Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Pozsonyi László, Varga-Záray Katalin.
DVTK: Bacsó 5/3, Aho N. 4, Bernáth 15/9, Jovanovic 4, Green 17. Cserék: Kányási 11/3, Kiss A. 12, Oláh 4, Aho T., Vég-Dudás, Márkusz. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Vasas Akadémia: Smailbegovic 6, Tóth O. 15, Szerencsés, Madár, Nunn 4. Cserék: Pardee 2, Papp 8, Salamon, Budácsik, Van Rijs L. Vezetőedző: Milos Pavlovic.


Edzői értékelések

Völgyi Péter: Ma agresszívak voltunk és negyven percen keresztül koncentráltunk a védekezésben. A támadásaink akadoztak az első félidőben, de aztán sikerült átlendülni a holtponton és megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést. A Vasas nagyon szimpatikusan végignyomta ezt a találkozót, nem volt szerencséjük ma, minden külső dobásuk kimaradt. Ezt a győzelmet a koncentrációnknak köszönhetjük, ami ma ezt a csapatot jellemezte.

Milos Pavlovic: Úgy gondolom nagyon tanulságos mérkőzés volt, várható volt, hogy a DVTK nem követi el azt a hibát, amit tavaly. Mentálisan nem állunk készen egy ilyen mérkőzésre, egy ennyire keményen védekező csapatra. Nagyon gratulálok a Diósgyőrnek, ma sokkal jobb csapat voltak nálunk.


Játékosnyilatkozatok

Cheridene Green: Szerintem ma ismét a csapatjátékunk volt az, ami győzelemre vezetett minket. Voltak hibák védekezésben és támadásban is, de mindig ott voltunk egymásnak és közösen átlendültünk a holtpontokon. A Vasas keményen küzdött ma, gratulálok nekik.

Tóth Orsolya: Gratulálok a DVTK-nak, a fizikumukkal nem sikerült felvennünk a versenyt. Nagyon sok helyzetet kihagytunk ma és a védekezésünk sem volt igazán jó. Remélem, a következő fordulónak nagyobb magabiztossággal tudunk nekivágni és jobb eredményt érünk el a legközelebbi mérkőzésünkön.