Összefoglaló 2022. október 1., szombat

DVTK HUN-Therm - PINKK Pécs 62-36

A Tippmix Női NB I. A-csoport alapszakaszának harmadik fordulójában a PINKK Pécsi 424 gárdája látogatott a DVTK Arénába. A mérkőzést magabiztosan kezdte a hazai csapat, és bár többször is hullámvölgybe került a találkozó során, az irányítást nem engedte ki a kezéből a DVTK HUN-Them.

DVTK HUN-Therm - PINKK Pécs 62-36


Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 3. forduló

Völgyi Péter az Aho Nina, Kányási Veronika,  Oláh Fruzsina, Milica Jovanovic, Cheridene Green kezdőcsapatot küldte fel a pályára. Az első negyedet rögtön egy 8-0-ás rohanással indította a DVTK, időt is kért a PINKK. Ezután viszont hosszabb ideig nem sikerült kosarat dobnia a hazai csapatnak, a vendégek pedig két pontra zárkóztak (8-6). Völgyi Péter csapata magasabb fokozatra kapcsolt, előbb Jovanovic, majd Aho Nina, végül Bernáth szerzett pontokat, amire nem tudott válaszolni a pécsi együttes. Az első negyed végén 15-6-ra vezetett a DVTK HUN-Therm.


Ez a lendület a folytatásban is kitartott, 27-6-nál pedig már a húsz pontot is meghaladta a különbség a csapatok között. A PINKK nem tudta áttörni a diósgyőriek kemény védekezését, hosszú perceken keresztül egyáltalán nem sikerült kosarat dobniuk. Kiss Angelika pontjainak köszönhetően 37-9-re is vezetett a játékrész során Völgyi Péter együttese, félidőben végül 39-12 állt az eredményjelzőn.

 


A harmadik negyedet Zivaljevic két sikeres büntetője vezette fel, 25 pont környékén kezdett állandósulni a differencia a csapatok között. Mindkét csapat alacsony százalékkal dobott ebben a játékrészben, megtorpant egy kicsit a találkozó. Szűcs büntetőivel végül elérte a 20 dobott pontot a PINKK, amely aztán 7-8-ra behúzta a negyedet is a hullámvölgybe kerülő hazai csapat ellen (46-20).

Az utolsó játékrészben felváltva szerezték a csapatok a kosarakat. Kányási remek játékával feljavult támadásban a DVTK, de a vendégek is koncentráltabb játékot mutattak. Völgyi Péter csapata egy ponton közel került ahhoz, hogy 30 pont fölé növelje a különbséget a két csapat között, de a negyed végét a PINKK zárta jobban, 16-16-ra mentve a játékrészt. A DVTK HUN-Therm megérdemelten nyerte meg zsinórban a harmadik mérkőzését is, így a Sopron mögött a második helyet foglalja el a csapat a tabellán.

 

DVTK HUN-Therm - PINKK Pécsi 424 62-36 (15-6, 24-6, 7-8, 16-16 )

Miskolc, DVTK Aréna, 633 néző. Játékvezetők: Makrai Márton, Jakab László, Rózsavölgyi Alexandra.


DVTK HUN-Therm: Aho N.3/3, Kányási 13, Oláh F., Jovanović 11/3, Green 9. Csere: Bernáth 6, Kiss A. 13, Bacsó, Aho T. 7/3, Vég-Dudás, Márkusz. Vezetőedző: Völgyi Péter.

PINKK Pécsi 424: Zivaljević 5, Vincze 2, Szücs 5/3, Liubinets 2, . Kovács Csere: Temes, Bojtár, Horváth, Tenyér 5, Zsilinszky 14/9, Pucz 3. Vezetőedző: Kovács Dénes.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.

Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter: Köszönjük a szurkolóinknak a két heti mérkőzésen kapott támogatást. Sokkal jobb játékerőt képviselünk, mint a PINKK és ez ma a védekezésben ütközött ki. Támadásban akadoztunk, sok üres dobást hagytunk ki, ebben fejlődni kell, ezt a közelgő Euroliga selejtező feszültségének a számlájára írom. Addig még lesz egy bajnokink, szép lassan egészül ki a csapat, a PINKK-nek pedig gratulálok a mai mérkőzéshez

Kovács Dénes: Elsősorban én is szeretnék gratulálni a Diósgyőrnek, nem kötelező jelleggel, tényleg egy nagyon összeszedett csapat benyomását keltették. A Vasas is nagyon rossz dobószázalékot produkált ellenük és mi is csak 17 százalékkal dobtunk. Ez a legnagyobb hibánk, 62 pontot kapni Miskolcon idegenben még azt is mondhatnám, hogy jó, de ilyen sok helyzetet - üres helyzetet - kihagyni egy olyan probléma, amin dolgoznunk kell.

Kiss Angelika: Nagyon örülök, hogy végre jól tudtuk kezdeni a mérkőzést, tavaly komoly problémánk volt, hogy a többször is az öltözőben maradtunk. Védekezésben voltak hibák, de ezen ma átlendültünk. Sok pontatlansággal játszottunk, ezt mindenképp javítanunk kell, személy szerint nekem is. Úgy gondolom, összességében egy jó mérkőzést játszottunk, büszke vagyok a csapatra.

Zsilinszky Lilla: Gratulálok a Diósgyőrnek, megérdemelten nyertek ma. Nagyon sok hibával játszottunk, ezt ki kell, hogy javítsuk megyünk tovább, a következő mérkőzésen jobban fogunk teljesíteni.