Összefoglaló 2022. október 30., vasárnap

DVTK HUN-Therm - PEAC 63-59

A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának 7. fordulójában újabb rangadónak adott otthont a DVTK Aréna, ugyanis a DVTK HUN-Therm az NKA Universitas PEAC csapatát fogadta. Az első félidőben mutatott enerváltabb játék után a harmadik negyedben már a megfelelő fordulatszámon pörögtek Kányásiék, míg a záró felvonásban a küzdőszellemüknek köszönhetően az értékes győzelmet (63-59) is kicsikarták.

DVTK HUN-Therm - PEAC 63-59


Rangadóhoz méltó hangulatban dobták fel a labdát, a futballisták mérkőzéséről sokan jöttek át, és Pécsről is érkezett egy tíz fős drukkerhad. Idegesen kezdtek a csapatok, két perc alatt csak Calhoun talált a gyűrűbe, újabb fél perc elteltével Guirantes is megtörte a jeget hazai oldalról (1-2). A 4. perc végén Aho Tyra végre akcióból is eredményes volt a DVTK részéről, de a negyed felénél a vendégek vezettek (3-6). Sorra érkeztek a friss erők a pályára, Bernáth és Kányási pontosan szállt be (7-8). Kányási remek gólpasszából Garbin szerezte meg a vezetést a piros-fehéreknek, majd Veronika a következő akció végén Kiss Angit is megkínálta egy forintos labdával. Mivel a pécsiek Kiss nevű játékosa harmadszor is betalált, minimális diósgyőri előnnyel ért véget az első etap (11-10).

Úgy kezdődött a második felvonás, hogy előbb Selcova bezúdított egy hármast, majd Wentzel labdája is beszédült. Amikor Kiss V. palánk alólija is célba ért, Völgyi Péter T betűt formázott a kezeivel (11-17). Hiába az eligazítás, Sanchez tetézte tovább a diósgyőri gondokat egy újabb triplával. Guirantes ugyan megszerezte csapata első pontjait a negyedben, de Calhoun távolijával közte tíz lett. A pécsi csapat időkérése után Green a hatodik kísérletét pár nem hibázta el, és Aho Nina is bevágott egy hárompontost a sarokból, azonban Wentzel és Kiss V. gyorsan visszaállította a tízpontos különbséget (18-28). A DVTK továbbra is rosszul dobott mezőnyből, a dobáshatékonysága nem érte el a 25%-ot. A félidő hajrája a nézők idegeit borzoló játékvezetői döntésekről, valamint büntetődobásokról szólt, üdítően hatott Bernáth csont nélküli triplája, de így is kényelmes PEAC-előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok (24-32).

A térfélcserét követően Bernáth Réka nyitotta meg a pontok sorát, aztán Guirantes is jól koncentrált a büntetővonal előtt, a PEAC-ból Wentzel szépített ugyan, de Bernáth hárompontosa után már újra szebb képet mutatott az eredményjelző (31-34). Amikor egy gyors, szemre is tetszetős DVTK-akció végén Jovanović trplájával kiegyenlítettek a hazaiak, senki nem csodálkozott azon, hogy Jovan Goreć időt kért. Ez annyiból jól sikerült, hogy a folytatásban Calhoun vezérletével magukra találtak a játékosai, ugyanakkor a DVTK távoli dobásaira nem figyeltek eléggé, így a fehér mezesek meg tudták fordítani a találkozó állását (42-41). Rendkívül élvezetes, sodró lendületű összecsapás kerekedett, amelyet nagyon élveztek a nézők, Kányási hármasát pedig különösképpen (45-41). Ami azt illeti, Wentzelét kevésbé, de Guirantes egyéni akciója újfent tapsra ragadtatta a publikumot. A frissen Pályára lépő Szücs malacos kosarával ért véget a játékrész (47-46).

A záró felvonásban Guirantes büntetőit és Jovanović hármasát a nagyszerűen játszó Wentzel igyekezett ellensúlyozni (52-51). Calhoun és Green gyors gólváltása után újra Wentzel villant (54-55). Egy videózás után Bernáth büntetőzött jól, majd Jovanović varázsolta a gyűrűbe a játékszert, de Katanić kiegyenlített egy hármassal (58-58). Egy középtávolival Kányási szerezte meg újra a vezetést csapatának, mire Kiss v. csak az egyik büntetőjét értékesítette. A labda a vendégeknél maradt, de a támadásuk nem hozott gólt, viszont a diósgyőrieké igen, mégpedig Jovanović révén (62-59). Elképesztő izgalmakat hozott a véghajrá, a hatalmas hangorkánban azonban már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a hazai csapat (63-59).

 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 7. forduló

DVTK HUN-Therm - NKA Universitas PEAC 63-59 (11-10, 13-22, 23-14, 16-13)

Miskolc, DVTK Aréna, 1300 néző. Játékvezetők: Cziffra Csaba, Goda László, Pozsonyi László.
DVTK: Aho T. 2, Aho N. 3/3, Guirantes 9, Jovanović 13/6, Green 4. Csere: Kányási 10/6, Kiss A. 3, Garbin 2, Bernáth 17/9. Szakmai igazgató: Völgyi Péter.
PEAC: Laczkó, Calhoun 16/6, Wentzel 17/9, Burdick, Kiss V. 11. Csere: Simon, Katanić 5/3, Sanchez 3/3, Szücs 2, Selcova 5/3. Vezetőedző: Jovan Goreć.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.


Mérkőzés utáni nyilatkozatok

Jovan Gorec: - Úgy gondolom, izgalmas mérkőzés volt ez a szurkolóknak, a csapatoknak viszont mindenképp egy kemény összecsapás volt ez, mindkét csapat európai kupameccsről érkezett ma Miskolcra. Számunkra a mai napon a fő cél az volt, hogy megnézzük, mennyire tudjuk felvenni a versenyt az ország és Európa legjobb csapataival - nyugodtan mondhatom ezt, hiszen a DVTK egy Euroligás csapat. A teljesítményünkkel elégedett vagyok, a végeredménnyel már kevésbé. Amikor elkezdett az ellenfelünk aggresszívebben játszani, arra nem tudtunk megfelelő választ adni, nem hittük el, hogy megnyerhetjük ezt a mérkőzést és nem hoztunk jó döntéseket a végjátékban.

Völgyi Péter: - Nem tudtunk felszabadultan játszani, a schiói találkozó még éreztette a hatását. Szerintem nagyon jól játszott a PEAC, nehezen tudtuk érvényesíteni a hazai pálya előnyét, de a második félidőben feljavultunk a lepattanók megszerzésében, és szurkolóink támogatásával végül sikerült megszerezni ezt a fontos győzelmet.


Wentzel Nóra: - Szeretnék gratulálni a Diósgyőrnek. Csalódott vagyok, mert sokkal jobban is tudunk ennél játszani, próbáljuk kijavítani a hibáinkat és készülünk a következő mérkőzésre.


Bernáth Réka: - Egyetértek azzal, hogy nagyon kemény mérkőzés volt, az első félidőben nagyon sok támadólepattanót engedtünk az ellenfelünknek, de örülök, hogy ezen tudtunk változtatni a második félidőben és meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést.