Összefoglaló 2022. december 11., vasárnap

DVTK HUN-Therm - Csata 79-62

A csütörtöki gironai bravúros Euroliga-győzelem után a Tippmix Női NB I. A-csoportjának 11. fordulójában a Ludovika Csatát fogadta a DVTK HUN-Therm gárdája. Völgyi Péter játékosai elsősorban a harmadik negyedben mutatott elsöprő lendületű játékukkal alapozták meg a teljesen megérdemelt sikerüket a fővárosi együttes ellen (79-62).

DVTK HUN-Therm - Csata 79-62


Úgy kezdődött a találkozó, hogy mindjárt az első támadás gólt hozott, Horváth Betti vágott be egy hárompontost. Guirantes távoli dobása lejött a gyűrűről, majd Fuehring egy, Kiss Angi két büntetőt értékesített (2-4). A 3. percben Bernáth Réka érkezett, és az ő beállása felpörgette a csapatot, amely Aho T. és Réka dupláival átvette a vezetést, igaz, csak rövid időre, mert Toman is elsüllyesztett egy triplát (6-8). A következő percekben inkább a küzdőszellem dominált, és érezhetően akadozott a diósgyőriek támadójátéka, de ezzel nem nagyon tudott élni a vendég együttes (8-11). Három perc volt hátra a negyedből, amikor az egyaránt csereként pályára lépő Kányási-Green játékkapcsolat szép ziccert eredményezett. Völgyi Péter időkérése után Oláh egyenlített ki egy triplával, de a negyedet végül a Csata nyerte meg (13-16).

Guirantes értékesített két büntetőt a második negyed elején, majd Fuehring hármasára Garbin válaszolt hasonló dobással. A következő percekben a közönsége támogatását élvező piros-fehérek szépen lassan belelendültek a játékba és látványos kosarakkal, például Oláh szép triplájával átvették a vezetést (23-21). A folytatás is szoros küzdelmet hozott, a negyed felénél Green büntetőivel a DVTK vezetett (29-27). Amikor viszont Czank szemfüles duplája után a következő támadásából hárompontost ért el a Csata, Völgyi edző időt kért. Ez a beavatkozás sikeresnek volt mondható, hiszen Kiss szerzett egymás után két szép centergólt, ezért most a fővárosiak állíttatták meg az órát (33-32). Az első félidő hajrájában aztán Darcee Garbin állt a csapata élére és zsinórban szerzett hat pontjával újabb időkérésre ösztökélte a Csata stábját (40-36). Hiába, mert a diósgyőriek lendülete megmaradt, Kiss ért el két újabb duplát, de a szünet előtt még Horváth B. hármasa is célba ért (44-39).

Centergólokkal, Green és Barnai dupláival kezdődött a második félidő, az angol játékos kettőt is jegyzett. A hazai csapat kihasználta, hogy a kék mezesek kicsit beragadtak a fordulás után, és Kiss találata után már egész jól festett az eredményjelző (50-41). Angelika továbbra is elemében volt, szép mezőnykosara után a következő akció végén nagyszerűen vette észre az üresen hagyott Kányási Veronikát, aki nem is rontotta el az asszisztot, és tökéletes hármast zúdított a gyűrűbe (55-41). Tursics Krisztián időkérése után Jáhni mutatott be ritkán látható sikeres pincérdobást, válaszcsapásként Bernáth célzott pontosan távolról. Amikor Réka ezt újra megtette a 28. percben, akkor lett húsz pont a különbség a két csapat között, a Csata teljesen lefagyott ebben a negyedben, a házigazda csapat játékosai pedig élvezték a játékot, Garbin is csillogott ekkor (68-43). Toman Réka és Fuehring kozmetikázott a játékrész hajrájában, de ez a periódus így is a DVTK-ról szólt (68-47).

A záró felvonás első perceiben több volt a rontott dobás, mint a jó. Szinte hihetetlen, de akciókosarat öt percig nem is látott a nagyérdemű, csak a büntetővonalról voltak képesek betalálni a játékosok (71-53). A negyed felénél Kányási ziccere után jött egy Csata-timeout, mindenki abban bízott a csarnokban, hogy születnek még szép kosarak a mérkőzésen. Aho Tyra ziccerét Czank hárompontosa követte, majd Kiss Angi Villant meg újra (77-58). A mérkőzés felszabadult játékkal ért véget, megérdemelten nyert a DVTK HUN-Therm (79-62).

 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 11. forduló

DVTK HUN-Therm - Ludovika Csata 79-62 (13-16, 31-23, 24-8, 11-15)

Miskolc, DVTK Aréna, 900 néző. Játékvezetők: Goda László, Szilágyi Bálint, Rózsavölgyi Alexandra.
DVTK: Aho T. 4, Aho N., Guirantes 5, Garbin 14/6, Kiss A. 21. Csere: Bernáth 9/6, Kányási 7/3, Oláh 6/6, Green 13, Vég-Dudás. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Csata: Horváth B. 7/6, Czank 6/3, Toman D. 12/6, Fuehring 17/3, Barnai 3. Csere: Gyöngyösi 11/3, Szabó F., Jáhni 4, Toman R. 2, Boros B. Vezetőedző: Tursics Krisztián.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Mérkőzés utáni értékelések

Toman Dóra (Ludovika Csata): Először is gratulálok a Diósgyőr csatapának. Azt gondolom, hogy ez a meccs két részből állt: az első félidőben kevés hibával és jó támadójátékkal sikerült játszanunk, a második félidőben ez teljesen nem sikerült, szétestünk, és mondhatni, hogy a Diósgyőr átdarált rajtunk, teljesen megérdemelt a győzelmük. Tanulunk a hibákból és próbáljuk fejleszteni magunkat és továbbmenni.

Tursics Krisztián (Ludovika Csata): Gratulálok a DVTK-nak, azt gondolom számukra ez egy maximálisan megérdemelt győzelem volt, a második félidőben előkerült egy olyan fizikalitás és védekezésben való dominancia, amit mi – azt gondolom - nem tudunk kontrollálni. Megérdemelt hazai győzelem lett, dolgozunk tovább, hiszen jövőhéten rangadó vár ránk a bajnokságban.

Kiss Angelika (DVTK HUN-Therm): Szeretnék gratulálni a Csata együttesének, egy jó mérkőzést sikerült ellenük játszani. Sok hibával játszottunk, az elején túl lassan kezdtük a mérkőzést. Aztán megtaláltuk a ritmusunkat, és a harmadik negyedre úgy jöttünk ki, hogy kosárra tudtuk váltani a hibáikat, úgyhogy ezt kell folytatnunk. Egy gyorsat pihenünk, aztán megyünk tovább, hiszen egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk, arra kell koncentrálnunk.

Völgyi Péter (DVTK HUN-Therm): Szerintem a végeredmény nem tükrözi az eredményt, nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. Az első félidőben nagyon sokat hibáztunk, ezen a harmadik negyedben sikerült változtatnunk, főleg védekezésben. Kiemelném a szerzett labdáinkat, mert szerintem ez döntötte el számunkra a találkozót. Tényleg nehéz sorozatban vagyunk most a karácsonyi szünetig, Salamancába utazunk jövő hét kedden, igyekszünk belőlük is olyan jól felkészülni, mint tettük azt a Girona ellen, utána pedig még vár ránk két nagyon fontos hazai összecsapás.