Összefoglaló 2022. december 3., szombat

DVTK - TFSE 1:3

December 3-án, szombaton, 19 órától a 2022-es év utolsó hazai mérkőzését játszotta a DVTK röplabda csapata a TFSE ellen. A vendégek agresszívan és magabiztosan röplabdáztak, és sajnos megérdemelten nyerték meg a mérkőzést: Németh Szabolcs csapata első vereségét szenvedte az NB I. osztály idei szezonjában.

DVTK - TFSE 1:3


Szorosan kezdődött a mérkőzés, fej-fej mellett indítottak a csapatok, de a játékrész elejére a vendégek építettek ki kisebb előnyt, ekkor 5:7 volt az állás. A DVTK nem hagyta magát leszakítani, de a TFSE végig a tudta tartani az előnyét, a szett közepén 14:18-ra vezettek. A szoros végjátékot végül a kék-fehérek zárták le jobban, 22:25-re nyerve az első szettet. (0:1)

Erősen kezdte a folytatást a DVTK, meg is szerezte a vezetést már rögtön az elején, 9:6-állt a számlálón. Ezt a három pont körüli differenciát jól tartotta meg a házigazda, 16:12-re is vezetett, a végjátékra 20:17-el fordultak a csapatok. Ezúttal most a Diósgyőr volt nagyon rutinos a végén, 25:20-ra sikerült megnyerni a szettet és kiegyenlíteni. (1:1)

Jobban indította a harmadik játékrészt a TFSE, de ellépni nem tudott, tartotta magát a hazai együttes, 9:9-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor aztán úgy tűnt, elfáradt a Diósgyőr: a kék-fehérek folyamatosan növelték az előnyüket, és végül teljesen magabiztosan, 16:25-re nyerték meg a szettet. (1:2)

Nagyon belealudt a negyedik játékrészbe a DVTK, rögtön nagy előnyre tudtak szert tenni a vendégek, 6:13-nál úgy tűnt, könnyen lezárja a meccset a TFSE. A Diósgyőr megrázta magát, nagy hajrába kezdett, és szépen zárkózott fel ellenfelére, de utolérni már nem sikerült a vendégeket: 19-25-re a TFSE nyerte a szettet, 3:1 arányban megnyerve a mérkőzést. A DVTK ezzel idei első vereségét szenvedte el az NB I. osztály kiírásában.

Női NB I. osztály 6. forduló

DVTK - TFSE 1:3 (-22, 20, -16, -19)

2022. december 03., szombat (Miskolc, DVTK Aréna)
Játékvezetők: Szél Márta Judit, Filibér Tamás Sándor; Nézőszám: 80 fő

A mérkőzés statisztikája ezen az oldalon böngészhető.

Edzői nyilatkozat

Németh Szabolcs: Kikapni egy jó csapatnak is ki lehet, de az nagyon nem mindegy, hogyan! Ma rosszul játszottunk, de az igazán nagy gond a hozzáállásunkkal volt, ez a fajta mentalitás számomra elfogadhatatlan profi játékosoktól, főleg, ha a kitűzött cél a feljutás!