Összefoglaló 2023. január 7., szombat

DVTK - BDSE 3:0

2023 első mérkőzésén a DVTK röplabda csapata a Budaörsi DSE együttesét fogadta a Női NB I. osztály 9. fordulójában a DVTK Arénában. Bár a találkozó szorosan alakult, a DVTK végül három szettben tudott diadalmaskodni, így őrzi listavezető helyét a tabellán.

DVTK - BDSE 3:0


Jobban kezdte a DVTK a találkozót, sikerült is 4:0-ra elhúzni. Nem törte meg azonban a BDSE-t a rosszabb kezdés, sikeresen visszakapaszkodtak és ki is egyenlítették az eredményt. A szett közepétől fej-fej mellett tudtak haladni a csapatok, 10:10 és 15:15 is állt az eredményjelzőn. A hajrában viszont higgadtabb, rutinosabb játékot tudott produkálni a Diósgyőr és végül 25:20-ra megnyerte a játékrészt. (1:0)

A folytatásban is szoros maradt a csata a felek között: a vendégek kezdtek jobban egy 1:3-as rajttal, de jelentős előnyt kiépíteni nem tudtak, rögtön visszazárkózott a DVTK. A szett során folyamatosan változott, melyik csapat vezet éppen: féltávnál Németh Szabolcs együttese járt előrébb (13:12), a hajrához közeledve a BDSE (16:17). A játékrész végére ismét magasabb fokozatra kapcsolt a DVTK, és ezt a szettet is 25:20-re tudta megnyerni. (2:0)

A harmadik szett nagyon hasonló képet mutatott, mint a második: kemény küzdelemben, egy-két pontos különbséggel álltak a csapatok. A hajrára viszont kétpontos előnnyel érkeztek a vendégek, sőt, 21:24-nél úgy tűnt, sikerül behúzniuk a játékrészt. A DVTK viszont nem adta fel és nagy koncentrációval játszva 24:24-nél kiegyenlített. Innentől pedig a lélektani előnyt kihasználva sikerült lezárni a szettet, a 26:24-es győzelemmel pedig a mérkőzés kimenetele is eldőlt. (3:0)

 

Női NB I. osztály 9. forduló

2023. január 7., szombat (Miskolc, DVTK Aréna)
DVTK - BDSE 3:0 (20, 20, 24)

Játékvezetők: dr. Árpás Krisztina Enikő, Filibér Tamás Sándor

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

Edzői értékelés

Németh Szabolcs: Nagyon örülünk, hogy győzelemmel kezdtük az évet, mert a céljaink is ezt követelik meg. Voltak olyan dolgok a mérkőzésen, amin dolgoznunk kell, de ami nagyon tetszett ma, az az akarat: ma azt az akaratot és küzdeni akarást láttam a pályán, amit a DVTK címer és a szezon elején kitűzött célok megkövetelnek. A harmadik szettben tudtam lehetőséget adni a fiatalabb játékosoknak is, ami nagyon fontos, hiszen nekik is meg kell szerezni a kellő meccsrutint. Emiatt kialakult egy olyan szituáció, hogy 22-24-re is vezetett az ellenfél, de nagy pozitívum, hogy innen vissza tudtunk jönni és így sikerült egy 3:0-ás győzelmet aratnunk. Van még hová fejlődni, de vannak olyan dolgok, amikben nagyon sokat léptünk előre, ezekbe kell belekapaszkodni. Gratulálok a lányoknak, köszönjük a szurkolást a közönségnek - ha jól tudom, legközelebb itthon három hét múlva találkozunk, akkor is várunk mindenkit szeretettel!