Összefoglaló 2023. január 14., szombat

Gödöllői RC - DVTK 1:3

Január 14-én, szombaton 17 órától a Gödöllői RC vendége volt a DVTK röplabda csapata a Női NB I. osztály 10. fordulójában. A találkozón a hazai csapat keményen harcolt, a DVTK viszont érvényesítette a papírformát, és 3:1 arányban aratott győzelmet, ezzel őrzi első helyét a tabellán.

Gödöllői RC - DVTK 1:3


Jobban kezdte a mérkőzést a DVTK, de a hazaiak szorosan tartották magukat, nem sikerült nagy különbséget kiépíteni. (5:7). Ez a fajta szoros küzdelem jellemezte az egész szettet, a hazaiak át is tudták venni a vezetést, 18:16-os állásnál pedig úgy tűnt, megnyerik az első szettet. A hajrában viszont rutinos, magabiztos játékkal rukkolt elő a vendég csapat, 20:25-re lezárva a játékrészt. (0:1)

A folytatásban nagy energiákat mozgósított a Gödöllő, érezhetően ők kontrollálták az eseményeket, a korai szakaszban sikerült hárompontos előnyt szerezniük. (8:5). A Diósgyőr nem hagyta leszakítani magát, végig tartotta lépést ellenfelével, 23:23-nál pedig teljesen kiélezett végjáték kezdődött. Az idegek harcát a hazaiak bírták jobban, 25:23-ra kiegyenlítettek. (1:1)

A harmadik szettet óriási elánnak kezdték a hazaiak, 9:1-re is vezettek, de Németh Szabolcs csapata nem hagyta magát, innen visszakapaszkodott a meccsbe és 13:19-nél már hat ponttal is vezetett. A Gödöllő teljesen elkészült az erejével, végül 16:25-re nyerték a szettet a piros-fehérek. (1:2)

A negyedik játékrészre újra felszívta magát a hazai csapat, szoros kezdődött a szett. 10:10 után három ponttal ellépett a DVTK, innen még volt visszaút a Gödöllőnek és kiegyenlítettek, utána viszont a Diósgyőr bedarálta ellenfelét, 18:25-re megnyerte a szettet és így a mérkőzést is. (1:3)

Női NB I. osztály 10. forduló

2023. január 14., szombat (Monor Városi Sportcsarnok)
Gödöllői RC - DVTK 1:3 (-20, 23, -16, -18)

Játékvezetők: Rácz Gábor, Ladányi Bence

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

Edzői nyilatkozat

Németh Szabolcs: Kemény mérkőzésre, szívós Gödöllőre számítottam, mert az elmúlt három mérkőzésből sejteni lehetett, hogy szép és jól felépített röplabdát játszottak. Ez volt az utolsó esélyük a bajnokságban idén arra, hogy elkapjanak minket, ennek megfelelően mindent egy lapra feltéve játszottak. Én azt mondom, hogy egy kicsit lassan melegedtünk bele a mérkőzésbe, pontatlanok voltunk, a második szettet elveszítettük, de ez semmit nem von le a lányok érdemeiből, hiszen a harmadik szettben 9:1-es hátránynál sem zuhantak össze a lányok, fegyelmezetten betartották az akkor érkező taktikai utasításokat és szépen visszatértünk a mérkőzésbe, amit a végeredmény is mutat. Nyilván dolgoznunk kell még azon, hogy ezek a kilenc-egyes periódusok ne forduljanak elő, de ennek ellenére büszke vagyok arra, hogy megvoltak ma a jó egyéni teljesítményeink, és sikerült ezt összegyúrni egy jó csapatteljesítménnyé, sikerült együtt egy szép győzelmet aratnunk. Ahogy a cserejátékosok is egy-egy epizódra beszálltak és szurkoltak a kispadról, az is az mutatja, hogy ez ma igazi csapatmunka volt!