Összefoglaló 2023. január 21., szombat

Vasas SC - DVTK 3:2

A Női NB I. osztály 11. fordulójában Budapestre látogatott a DVTK röplabda csapata, Németh Szabolcs együttese a hazai pályán még veretlen Vasas SC csapatával ütközött meg. A fordulatos, nagy csatát hozó mérkőzésen öt szettben végül 3:2 arányban a Vasas csapata diadalmaskodott.

Vasas SC - DVTK 3:2


A mérkőzést a hazai pályán a szezonban még szettet sem veszítő Vasas kezdte jobban, sikerült már rögtön előnybe kerülniük. A szett feléig viszont jól tartotta magát a DVTK, két-három pont környékén volt a hazaiak előnye. A folytatásban viszont lendületbe került a Vasas, 22:16-nál hat pontra is elhúzott, és innen már le is zárta az első játékrészt 25:20-as eredménnyel. (1:0)

Nem hagyta magát a vendégegyüttes: a második szett ugyan szoros játékot hozott, de végig a DVTK akarata érvényesült, sikerült egy lépéssel végig a házigazda előtt járni. A játékrész végére a Vasas több rossz döntést is hozott, a Diósgyőr pedig okos játékkal 18:25-re megnyerte a szettet és kiegyenlített. (1:1)

Nem lassult az iram a harmadik játékrészre sem, nagy küzdelemben végig fej-fej mellett álltak a csapatok. A szett elején szűk előnyt szerzett a Vasas (8:6), de ellépni nem tudott, a végjáték így egálról kezdődött 18:18-as állásnál. Bár még a vezetést is át tudta venni a DVTK, a nagyon szoros szett végén mégis Németh Szabolcs csapata hibázott többet, amit ki is használtak a hazaiak, 25:23-ra megnyerve a harmadik etapot. (2:1)

A piros-fehérek mindent megtettek, hogy a Vasas ne tudja otthon tartani a győzelemért járó pontokat, a negyedik szettben óriási elánnal indítottak, rövid időn belül vezettek már 2:6-ra is a vendégek. A hazaiak nem tudtak lépést tartani a Diósgyőr rohamaival, 8:16-nál már nyolc pont különbség is volt a két csapat között. Látszott, hogy a Vasas a döntő szettre tartalékolja energiáit, a DVTK pedig ki is harcolta azt egy 17:25-re megynert játékrésszel. (2:2)

Az utolsó, mindent eldöntő szettet jobban indította a házigazda, a 6:3-nál kialakult különbséget sikerült stabilan tartania a Vasasnak. A DVTK küzdött, 7:7-nél ki is egyenlített, de a vezetést már nem tudta átvenni, a Vasas pedig még utoljára magasabb fokozatra kapcsolt és végül 15:11-re megnyerte a szettet és ezzel együtt a mérkőzést is. A DVTK második vereségét szenvedte el az NB I. idei szezonjában, de még őrzi listavezető pozícióját az egyre sűrűsödő élbolyban.


Női NB I. osztály 11. forduló

2023. január 21., szombat (Budapest, Folyondár utcai csarnok) 
Vasas SC - DVTK 3:2 (20, -18, 23, -17, 11)

Játékvezetők: Barabás Barnabás Ádám, Soltész Róbert László. Ellenőr: Ujházi Mónika
A mérkőzés részletes statisztikája megtekinthető a hunvolley.info oldalon.

Edzői értékelés

Németh Szabolcs: Egy nagyon színvonalas és küzdelmes meccsen kaptunk ki ma 3:2-re. Természetesen nem vagyok elégedett, mert vereséget szenvedtünk, de a hozzáállással igen, mert végig küzdöttek a lányok! Ami hibákat vétettünk, azokon tudunk és fogunk is a továbbiakban dolgozni! Mind a két csapat nagyon akarta ma a győzelmet, végletekig kiélezett csata volt ahol nüanszok döntöttek a Vasas javára, akiknek minden tiszteletem és gratulációm jár a mai teljesítményükért. Fáj a vereség, de el tudom fogadni, mert végigküzdötték a mérkőzést a lányok, és erre tudunk csapatként építeni.

Fotó: hunvolley.hu / Vasas Attila