Összefoglaló 2023. február 5., vasárnap

DVTK - Békéscsabai RSE 3:1

Közel egy hónap után lépett újra pályára hazai környezetben a DVTK röplabda csapata, a Békéscsabai RSE második gárdája vendégszerepelt az Arénában. A piros-fehérek csak egy szoros szett erejéig inogtak meg, ám Vajdová vezérletével magabiztos, 3:1 arányú győzelmet arattak, így továbbra is NB I. élén állnak.

DVTK - Békéscsabai RSE 3:1


Hollósi és Vajdová pontjaival indult a találkozó, ám utána zsinórban hat pontot szereztek a vendégek, lendületüket Vajdová bombája is csak időlegesen törte meg, így Németh Szabolcs időt kért (3:8). A rövid pauza felrázta a piros-fehéreket, Egri nyitását nem tudták fogadni a vendégek, így 10-10-nél egyenlített, majd 12-11-nél a vezetést is átvette a DVTK. Ekkor a kék-fehérek gyors egymásutánban kétszer is időt kértek, ám a játék képe alig változott, a diósgyőriek akarata érvényesült, egy-egy csabai pontra két-három hazai válasz is érkezett. Ennek köszönhetően az első szett hazai sikerrel zárult (25:18).

Nehezen indult a második játszma, ám ezúttal nem tudtak annyira ellépni a csabaiak és Vajdová bombával egalizáltak a hazaiak (5:5). Hiába az egyenlő eredmény, a folytatásban is mindig a vendégek vezettek egy-két ponttal, újra felzárkózni 11:11-nél sikerült Tosic pontjával. Óriási küzdelem jellemezte ekkor a játékot, pontra pont volt a válasz, egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól jelentősen. 21:18-nél Németh Szabolcs időt kért, ám Vajdová pontjára újabb két csabai találat érkezett így újabb időkérésre szánta el magát a vezetőedző. A rövid útmutató hatott, felzárkóztak a piros-fehérek egy pontra, kétszer is időt kellett kérnie a vendégeknek. Ellenben így sem sikerült szettben először átvenni a vezetést és ezzel megnyerni a játékrészt, a döntő pontot a csabaiak vitték be (23:25).


Bár a harmadik szett első pontjait a csabaiaknak írták fel, ám utána Vajdová négy ásszal jelentkezett, amit a vendégek mestere nem hagyhatott szó nélkül, időt kért (5:2). Ennek ellenére folytatódott a szlovák ütő varázslata, még három nyitása maradt válasz nélkül. Nem akart lemaradni Hollósi se, ő is bevitt két védhetetlen nyitást, amire újfent időkéréssel reagáltak a viharsarkiak (11:3). Zárkózott a sorban Tosic is, ő három ászt ütött a hálón túlra, utcahossznyira növelve a diósgyőri előnyt (18:5). Bátran cserélhetett Németh Szabolcs, pályára küldte Horváthot és Bátorit, valamint liberóban Lóczit, így ezt a szettet már a fiatalok vezérletével nyerte a DVTK (25:9).

A negyedik játékrész eleje ismét Vajdováról szólt, sorban szerezte a diósgyőri pontokat, de feliratkozott a pontszerzők közé Tosic, Egri és Hollósi is. Ennek köszönhetően kialakult egy ötpontos fór, ami időkérésre kényszerítette a vendégeket (10:5). Németh Szabolcs pályára küldte Kovácsot és Némethet is, és ekkor kissé zárkóztak a vendégek, így a hazaiak vezetőedzője jobbnak látta rendet rakni a fejekben, időt kért (16:12). Ennek köszönhető volt, hogy Egri és Kiss is pontokat szerzett, ám a viharsarkiaknak 21:21-nél sikerült egalizálniuk. Ekkor újra pályára lépett Vajvodá és Tosic, aminek köszönhetően nem maradtak nyitott kérdések, a diósgyőriek Egri pontjával zárták le a le a szettet és egyben a találkozót is (25:21).


Röplabda Női NB I. - 12. forduló

DVTK - Békéscsabai RSE 3:1 (18, -23, 9, 21)

2023. február 5., vasárnap - Miskolc, DVTK Aréna - 125 néző - Vezette: Csizmarik, Villás

DVTK: Kalmár 1, Vajdová 29, Hollósi 11, Tosic 16, Egri 18, Kiss 5. Csere: Kundrák, Lóczi (liberók), Horváth 1, Németh, Kovács, Bátori. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Békéscsabai RSE: Tuska 9, Mikus 5, Feld, Sinka 22, Szatmári 4, Fekete 5. Csere: Erdei, Kucsere (liberók), Szatmári 5, Szécsi. Vezetőedző: Nagy Attila

Edzői értékelés

Németh Szabolcs: A legutóbbi mérkőzésünkön elszenvedett vereség után nagyon fontos volt a mai találkozó és a győzelem, hogy újra visszatérjünk a helyes útra. Az első szettben éreztem még annak a találkozónak a hatását, kicsit még döcögtünk, de a jó egyéni teljesítmények segítettek akkor átlendülni. A második szett számomra érhetetlen, hogy hogy tudunk ilyen teljesítményt nyújtani hazai pályán, későn ébredtünk abban a játékrészben. A harmadik és negyedik szettben aztán megtaláltuk a játékunkat és én is bátrabban nyúlhattam az utánpótlás játékosaimhoz. Összességében stabil játékot mutattunk be, aminek örülök, csak a második szettet sajnálom. A győzelmünkkel szeretnénk hozzájárulni az ünnepléshez és felköszönteni a 113 éves DVTK-t!

Nagy Attila: Kicsit csalódottak vagyunk, főleg a harmadik szett miatt, ahol is a pörgetett szerváival nagyon megfogott minket a DVTK. Mi egy fiatal csapat vagyunk, ilyen szintű nyitásokkal nem nagyon találkozunk és nem is tudunk rá készülni. Ennek ellenére irreális volt az a tízen felüli ász, amit abban a szettben kaptunk, de hát ilyenkor már a mentális tényezők is szerepet játszanak, hisz hasonló szervákat a többi szettben tudtunk fogadni. Az utolsó játszmában 21-21-nél meglegyintett minket a lehetőség szele is, de a saját hibáink miatt alakult így ez a találkozó. Továbbá elégedett is lehetek a mérkőzéssel, hisz két centerünk is hiányzott a mai napon, nagyon együtt készülni se tudtunk a héten ilyen-olyan dolgok miatt, ám mégis azt gondolom, kihoztuk magunkból a maximumot!