Összefoglaló 2023. február 18., szombat

DVTK - Szent Benedek RA 3:0

A Veszprém-TFSE rangadó alakulása okán és győzelmének köszönhetően újra élre állt a DVTK a röplabda női NB I-ben. A piros-fehérek a Szent Benedek RA elleni találkozón végig magabiztos játékot nyújtottak és végül 3:0-ás győzelmet arattak a balatonfürediek felett.

DVTK - Szent Benedek RA 3:0


Meghallgatásra találtak a vezetőedzői kívánalmak, hisz a DVTK óriási elánnal szállt bele a találkozóba és Kalmár nyitó ásza után rögtön öt ponttal elhúztak a piros-fehérek. Az elején füredi pontok szinte csak diósgyőri hibákból születtek, stabil öt-hat pontos hazai előny alakult ki. Kalmár mellett Hollósi és Vajdová is nyitott ásszal, de Egri, Kiss és Tosic is feliratkozott a pontszerzők közé. A vendégek pontjait Orosz szállította, ám mellé nem csatlakozott társ, közelíteni csak akkor tudtak a vendégek, ha hiba csúszott a hazai gépezetbe. Az többpontos fór tudatában Németh Szabolcs bátran cserélhetett, Tóth és Horváth is játékra jelentkezett. Amikor hét pontra hízott az előny, Fésűs Irén időkéréssel próbálta rendezni az akadémisták sorait (16-9). A pauza hatott, egy pontra zárkóztak fel a vendégek, így most a hazaiak mestere szánta el magát időkérésre (20-19). Diósgyőri oldalon is elérte célját a pihenő, és már a vendégek újabb time-outja sem tudta elvenni a szettet a DVTK-tól (25-21).


A második játszmát ugyanúgy kezdték a piros-fehérek, mint az elsőt: egy öt-nullás sorozattal. A játékrész elején eltűntek az előző szett hibái a csapatok játékából, szép támadásokat láthatott a publikum, ám ekkor egyértelműen az történt a pályán, amit a diógyőriek akartak. A hazai fór folyamatosan hízott, nyolc pontos vezetésnél Fésűs mester kért időt és szakította meg átmenetileg Egri ász nyitásainak sorozatát. (16-8). A vasgyáriaknál ekkor pályára lépett előbb Bátori, majd Kovács is, és amennyire hasonlított a szett eleje az elsőre, olyannyira a vége is: Egri pontjával 25-21-re megnyerték a vasgyáriak a játszmát.

Kalmár ásszal kezdődött a harmadik szett is, ám ekkor a vendégek nem hagyták öt ponttal meglógni a DVTK-t, a mérkőzés folyamán először – és mint kiderült utoljára – ha pillanatokra is, de a vezetést is megszerezték. Ezt nem is hagyhatták szó nélkül a hazaiak, a rendkívül motiváltan játszó Egri pontjával fordítottak, és hamar tetemesnek mondható, hat pontos előnyt építettek ki (10-4). Amikor a fór nyolcra hízott, időkéréssel igyekezett megálljt parancsolni a száguldó piros-fehér csapatnak a vendégek vezetőedzője (14-6). A törekvés nem járt eredménnyel, a fiatalok eredményesen – például Horváth két, pontot érő sánccal – szálltak be a játékba. Tíz pontos előnynél kikérte a mai napon utolsó idejét Fésűs Irén, ám már csak minimálisan tudtak zárkózni a diósgyőriekre, akik Vajdová pontjával lezárták a szettet és a mérkőzést (25-16).


Röplabda Női NB I. - 14. forduló

DVTK - Szent Benedek RA 3:0 (21, 21, 16)

2023. február 18., szombat - Miskolc, DVTK Aréna - 175 néző - Vezette: Barabás, Halász

DVTK: Kalmár 4, Vajdová 15, Hollósi 5, Tosic 8, Egri 21, Kiss 5. Csere: Kundrák (liberó), Horváth 3, Lóczi, Bari, Kovács, Bátori. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Szent Benedek RA: Sólyom 1, Dimitric 9, Mayerhoffer 3, Tóth 5, Lovász 7, Orosz 13. Csere: Berkó (liberó), Balogh, Darvasi. Vezetőedző: Fésűs Irén

Edzői értékelés

Németh Szabolcs: Ami a végeredményt illeti, hogy megint tudunk örülni egy 3-0-s győzelemnek, sikerült áttörnünk a gátat. Mondtam a lányoknak, hogy ma nem tanúsított a Balatonfüred akkora ellenállást, amekkorára előzetesen számítottunk, vagy amekkora akadályokba ütköztünk az elmúlt hetekben. Ez a mérkőzés abszolút felhasználható arra, hogy mentális elejétől a végéig tudjunk koncentrálni. Ezzel a részével abszolút elégedett vagyok. Viszont az első szettben, amikor becseréltem két fiatalabb játékost, akkor nem szabad a csapatnak azt hinni, hogy én azért cserélek, mert már megvan az a szett. Nem szabad ilyenkor sem elkényelmesednünk. Azt mondtam a lányoknak, ha elkezdek cserélni az azért van, mert megdolgoztunk azért az előnyért, hogy játéklehetőséget tudjunk adni a fiatal játékosoknak is, és ez a lendületünket ne törje meg. Ez az első szettben ugyan megtörtént, de utána a harmadik szettben már minden játékosunknak lehetőséget tudtunk adni, és ez nem is látszódott meg a csapat ritmusán. Csak gratulálni tudok a lányoknak! Ezzel a győzelemmel megint egy lépést tettünk előre, de még semmit nem értünk el. Dolgozunk tovább!

Fésűs Irén: Nagyon jól éreztem magam a pálya szélén, és nagyon büszke vagyok a lányokra. A kezdő hatosunkból három játékos az U17-es forduló miatt hiányzott ma tőlünk, további két játékosunk a kezdőnkből egész héten vírusos fertőzésben szenvedett, így nulla közös edzéssel a hátunk mögött érkeztünk Diósgyőrbe. Az idefelé vezetünk utunk sem volt éppen zökkenőmentes. Ez fizikális meglátszott a játékosaimon, de nekünk nem a DVTK az ellenfelünk. A körülményeket figyelembe véve nagyon elégedett vagyok, különösen a hozzáállásunkkal. Olyan blokkokat és olyan mezőnymunkát produkáltunk, hogy le a kalappal a lányok előtt. Azért jöttünk ide, hogy megrángassuk az oroszlán bajszát, és ez sikerült. Bár minden mérkőzésen tudnánk ilyen összeszedetten játszani.

Tabella