Összefoglaló 2023. április 7., péntek

Budaörsi DSE-Emericus - DVTK 0:3

A szokatlan időpont nem zavarta meg a DVTK röplabdázóit, akik három szettes győzelmet arattak a Budaörs otthonában. A piros-fehérek a vezetést a mérkőzés folyamán csak pillanatokra engedték ki a kezükből, így a három pontot érő győzelemmel a holnapi TFSE-Békéscsabai RSE mérkőzés lezárultáig biztosan újra átvették a vezetést a tabellán.

Budaörsi DSE-Emericus - DVTK 0:3


Nagyszerűen kezdte a mérkőzés a DVTK, hisz Egri nyitó pontja után Tosic ásszal jelentkezett, de pontot szerzett Vajdová és Kalmár is, így egyből hat találatos diósgyőri előny alakult ki. Ezután megszülettek az első hazai pontok, ami azonban nem lassította le a vendégek gépezetét, támadásban számos variációt bemutattak a vasgyáriak, jól példázza ezt, hogy a tizenegyedik megszerzett pont után már minden játékos rendelkezett legalább egy egységgel. A tetemes előnyt nem is hagyta szó nélkül a hazaiak vezetőedzője, időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat (4-12). A folytatásban tovább hízott a DVTK előnye, 5:16-nál tizenegyet számolt ellenfelére. A hatalmas fór tudatában kicsit kiengedtek a vendégek, csökkent az előny, ám hatnál közelebb nem engedték a budaörsieket. Tosic egy bombája után újabb hazai időkérés jött (15-22), ami mondhatni egy kötelező kör volt a piros-feketét részéről, hisz a szettet Hollósi ászával a DVTK nyerte (17-25).

A második szett szorosabban indult, a vendéglátók nem engedték úgy meg a gyeplőt, ám 2-2 után sikerült két-három ponttal egy picike előnyt kiépíteni és ezt stabilan tartani. A játék ezen szakaszában sáncokban jeleskedtek a piros-fehérek, Egri, Kalmár és Hollósi is szerzett így pontot. A tizedik diósgyőri pontot Vajdová szerezte és az ezután belendülő DVTK hét ponttal lépett el, időt kért Ujvárosi Levente (7-14). A hétből aztán lett kilenc is Vajdová ütése után, majd a huszadik DVTK pontot Kiss szállította centerből. A piros-feketét cserékkel igyekeztek felpörgetni játékukat, ám ez sem hozott változást, így érkezett a második budaörsi időkérés (14-23). A time-out eredményeképp tíz alatt tartotta hátrányát a hazai csapat, ám a szettet Egri keresztje zárta le (18-25).

A harmadik szett kezdetén olyasmi történt, ami addig a mérkőzés folyamán nem: vezetett a Budaörs. A játszma eleje hasonlított a másodikhoz, hisz szorosan követték egymást a csapatok, ám Egri ásza után átvette a vezetést a DVTK. Nem volt tetemes a folytatásban sem az előny, egy-két ponttal jártak csak ellenfelük előtt a diósgyőriek. A tizedik pont aztán a szett folyamán először háromra növelte az előnyt, a folytatásban pedig ez látszott állandósulni. A vendégek pontjait felváltva szállította Egri és Tosic, majd előbbi pontja után már csak tíz kellett a győzelemhez, ami a harmadik szettben is időkérésre sarkallta Ujvárosi Leventét (12-15). A folytatás is hozta a szett addigi ritmusát, pont itt, pont ott, stabil két-három pontos DVTK előnnyel. Egri hozta a piros-fehérek huszadik pontját, és amikor már csak három kellett a huszönöthöz, újabb időt kértek a vendéglátók (18-22). Egy jól elsült piros-fekete csere után aztán egyre jöttek fel a hazaiak, így a mérkőzés folyamán először kikérte idejét Németh Szabolcs is (22-23). 23-23-nál aztán egyenlített a Budaörs, de egy Tosic bomba és egy Kalmár ász nem hagyta fellelkesedni a budaörsieket, és a DVTK megnyerte a mérkőzés (23-25).

Röplabda Női NB I. - 20. forduló

Budaörsi DSE-Emericus - DVTK 0:3 (-17, -18, -23)

2023. április 7., péntek - Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok - Vezette: Mezei, Filibér

Budaörsi DSE-Emericus: Darvas 1, Horváth 9, Merza 1, Pisák F. 10, Jakab 2, Kiss 5. Csere: Futsek (liberó), Tátrai 3, Pisák L. 2, Ujvárosi. Vezetőedző: Ujvárosi Levente Károly.
DVTK: Hollósi 7, Tosic 13, Egri 19, Kiss 7, Kalmár 4, Vajdová 9. Csere: Kundrák (liberók). Vezetőedző: Németh Szabolcs

Edzői értékelés

Ujvárosi Levente Károly: Ma a nyitásunk nem volt elég agresszív. A feladásokkal is akadtak gondjaink ezért a fogadásból való támadásainknál nem tudtuk érvényesíteni a megbeszélteket. Nagyon örülök viszont annak, hogy a kivédekezett labdákból eredményesek tudtunk lenni. A ki nem kényszerített hibáink is lecsökkentek. A harmadik játszmára állt csak össze a játékunk. Sajnálom, hogy a végén nem volt szerencsénk, mert rangadóhoz méltóan harcoltunk.

Németh Szabolcs: Azt gondolom, hogy már az első ponttól kezdve sikerült végig kontroll alatt tartanunk a mérkőzést. Az első két szettben ez ki is ütközött és azokat a játékrészeket magabiztosan meg is nyertük. A harmadik szettben mondhatni törvényszerűen egy leheletnyit visszaesett a játékunk. Mindig azt kérem, a játékosoktól, hogy az utolsó labdamenetig koncentráljanak és ne forduljon ilyen elő, de szerencsére így is megnyertük azt a szettet és az egész mérkőzést. Újabb kötelező győzelmet arattunk, dolgozunk tovább és reméljük, hogy a holnap estét is az a csapat fogja a tabella élén tölteni, aki a mait is. Továbbá ezúton is szeretnénk a DVTK család minden tagjának kellemes húsvéti ünnepeket kívánni!

Tabella