Összefoglaló 2023. április 23., vasárnap

Bajnok a DVTK röplabda csapata

Óriási izgalmak közepette, egy rendkívül feszült és kiélezett találkozón, rossz kezdés után jó véget ért a DVTK békéscsabai túrája. A piros-fehérek 3-1 arányú győzelmükkel megnyerték a találkozót és ezzel a bajnokságot is, így jövőre újra az Extraligában szerepelhet a DVTK röplabda csapata!

Bajnok a DVTK röplabda csapata


Röplabda Női NB I. - 22. forduló

Békéscsabai RSE - DVTK 1:3 (19, -23, -21, -21)

2023. április 23., vasárnap - Békéscsaba, Városi Sportcsarnok - 50 néző - Vezette: Szél, Mezei

Békéscsabai RSE: Tuska 11, Korcsok 2, Feld 1, Sinka 20, Mikus 11, Fekete G. 8. Csere: Kucsera (liberó), Szatmári 1, Fekete Z. Edző: Nagy Attila
DVTK: Hollósi 3, Tosic 15, Egri 16, Kiss 16, Kalmár 5, Vajdová 14. Csere: Kundrák (liberó), Bátori 2, Nagy 1, Kovács. Vezetőedző: Németh Szabolcs


Edzői értékelés

Nagy Attila: Kiválóan kezdtünk, sikerült nyomás alatt tartani a nagy tét miatt idegesen kezdő vendégeket. A kulcs a második szett végjátéka volt, amikor két önhiba a legrosszabbkor jött s emiatt elbuktuk azt. A harmadik-negyedik szettben hatalmasat küzdöttünk, de sajnos a mai napon a kulcspillanatokban többet hibáztunk. Gratulálok a DVTK-nak az első helyhez és a feljutáshoz. Köszönöm a csapatomnak és a klubomnak ezt az első élvonalbeli szezont, sokat dolgoztunk benne, és a célkitűzést teljesítettük.

Németh Szabolcs: Rengeteg érzelem gyülemlett fel augusztus óta, ami most felszabadult bennünk. Nem a legjobb játékkal nyertünk ma, de a hit az akarat és a munka egy legyőzhetetlen hármas. Természetes volt, hogy izgultunk, hisz mondhatni egy bajnoki döntőről beszéltünk. Mégegyszer, nem volt ma minőségi a játékunk, de szerencsére ez már csak történelem. Három pontot gyűjtöttünk és ezzel együtt megnyertük a bajnoki címet így Diósgyőrnek újra Extraligás röplabda csapata van!

Tabella