Összefoglaló 2022. december 10., szombat

VEHIR-VESC - DVTK 1:3

December 10-án, szombaton, 16 órától Veszprémben lépett pályára a DVTK röplabda csapata. A női NB I. osztály 7. fordulójában a VEHIR - VESC ellen szoros mérkőzésen végül nagyon fontos, 3:1-es arányú győzelmet aratott a DVTK.

VEHIR-VESC - DVTK 1:3


Jobban kezdett a Veszprém az első szettben, viszont a DVTK nem hagyta magát, folyamatosan az ellenfél nyomában maradt. (5:4) Időnkét át tudta venni a Diósgyőr a vezetést, viszont a Veszprémnek minden ilyen helyzetre volt válasza. (9:9) Fej-fej mellett haladva folytatódott a mérkőzés.(19:19) A kiélezett küzdelem nem ért véget, mert a Diósgyőr átvette a vezetést, 24-25-nél, majd egy sánccal el is döntötte az első szett kimenetelét. (0:1)

A második játékrészt magabiztosabban kezdte a piros-fehér alakulat. (4:7) A hazai csapat folyamatosan próbált felzárkózni, de tovább folytatódott a pontszerzés a DVTK részéről, 13:15-re vezetett ekkor a piros-fehér csapat. Fokozatosan egyre nagyobb különbséget alakított ki a Diósgyőr, (17:21) majd tovább folytatva az erődemonstrációt, megnyerte a második szettet is 22:25-re. (0:2)

A harmadik játékrészben sem hagyta magát a Veszprém, és át is vette a vezetést. (7:6) Határozott játékkal folytatta a hazai csapat a küzdelmet. (10:8) A későbbiekben olyan különbséget alakított ki a Veszprém, amit már nehéz felhozni. (15:11) Bár próbált a DVTK visszajönni a mérkőzésbe, végül mégis a haza csapat nyerte a harmadik szettet 25:20-ra. (1:2)

Nem tudta három szett alatt lezárni a mérkőzést a Diósgyőr, viszont jobban kezdte a negyedik játékrészt.(2:5) A fegyelmezett, és koncentrált játék, jelentős pontarányú vezetéshez juttatta a vendég csapatot.(4:11) Próbált a hazai csapat a DVTK nyomába érni, de ez nem sikerült már az elfáradó házigazdáknak. Végül a negyedik játékrész sikere hozta el a győzelmet a Diósgyőr számára:18:25-ös győzelemmel lezárták a találkozót. (1:3)

Női NB I. osztály 7. forduló

VEHIR-VESC - DVTK 1:3 (-24, -22, 20, -18)

2022. december 10., szombat (Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnázium)
Játékvezetők: Soltész Róbert László, Szél Márta Judit

A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
 

Edzői értékelés

Németh Szabolcs: Mondhatni a múltheti kisiklást ma sikerült egy harcos játékkal feledtetni! Megdolgoztak ezért a sikerért, ez egész héten látszódott a csapaton!
Közvetlen riválisunk otthonából tudunk három pontot hazavinni!