Összefoglaló 2022. november 14., hétfő

Hajduböszörményi TE - DVTK 32-34 (20-17)

Az NB II. Észak-keleti csoportjának 8. fordulójában Hajduböszörményre látogatott a DVTK kézilabda csapata. A bajnokságban a nyolcadik helyen álló hazaiak nagy csatára kényszerítették a Diósgyőrt, ám a piros-fehérek egy jó hajrával elhozták a két pontot a kék-fehérektől.

Hajduböszörményi TE - DVTK 32-34 (20-17)


A hazaiak kezdték jobban a nyolcadik fordulós találkozót, hiszen hét perc elteltével már négy góllal is vezettek (6-2), ami időkérésre kényszerítette Molnár Andrást. Az egy perces edzői pauza után a Diósgyőr rövid időn belül két gólra zárkózott (7-5), viszont a félidőig ettől közelebb nem tudtak jönni a Testgyakorlók, így 20-17-es hajdúböszörményi vezetéssel vonultak a csapatok a szünetre.

A fordulást követően öt perccel már csak két talált volt a csapatok közt (21-19), sőt a DVTK a 39. percre ki is tudott egyenlíteni (23-23), azonban ezt követően a kék-fehérek újra két góllal is el tudtak lépni (28-26). A 49. percben ismét egyenlő állást mutatott az eredményjelző (28-28), amit hazai időkérés követett. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen az 55. percig, amikor a DVTK először vette át a vezetést a találkozón (30-31), amit egy kiélezett végjátékban meg tudott őrizni. A 32-34-es győzelemmel újabb két pontot szereztek Molnár Andrásék, és továbbra is vezetik a bajnokságot az eggyel kevesebb találkozót játszó Mezőkövesd ellen.

A mérkőzésen Csörgő Zsombor nyolc-, Gulácsi Bálint hét-, míg Kohlrusz Levente hat találatig jutott.

NB II. Észak-kelet, 8. forduló

Hajduböszörményi TE - DVTK 32-34 (20-17)

Hajdúböszörmény, Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: Bozó Zoltán, Mezei Zoltán

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve

Molnár András vezetőedző: Tartottam a mérkőzéstől, és tapasztalhattuk, hogy miért. Ellenfelünk tud jó kézilabdát játszani, ami be is bizonyosodott. A szerdai kupameccsnek vasárnapra lett értéke. Most sem adtuk fel egy percre sem, végig harcoltunk, aminek győzelem lett a jutalma.

A DVTK a következő, kilencedik fordulóban az Enjoy Robotics Fehérgyarmati VSE csapatát fogadja majd november 26-án, 17 órától a Herman Ottó Gimnázium Tornatermében.