Összefoglaló 2022. október 31., hétfő

MK: DVTK - Gödöllői RC 3:1

Az Női Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a DVTK a Gödöllői RC-t fogadta a DVTK Arénában. A DVTK egy kisebb hullámvölgyet leszámítva stabilan játszva 3:1-es győzelmet aratott, és megérdemelten jutott be a következő fordulóba.

MK: DVTK - Gödöllői RC 3:1


A Gödöllő kezdte jobban az összecsapást, hamar megszerezték a vezetést és a játékrész közepéig őrizték is az előnyüket. A DVTK viszont nem hagyta leszakítani magát 1-2 pontnál jobban, aztán szép lassan lendületbe került Németh Szabolcs csapata, sikerült a vezetést is átvenni, majd 25:23-ra lezárni az első szettet. (1:0)

A jó játék a második szett kezdetén sem hiányzott a DVTK oldalán, a vendégek nem tudták akaratukat rákényszeríteni a hazaiakra. Alexandra Vajdová és Egri Klaudia vezetésével végig kontroll alatt tartotta a Diósgyőr ezt a játszmát, végül 25:18 lett a végeredmény. (2:0)

A harmadik szettben minden mindegy alapon játszott a Gödöllő, meg is lepték a DVTK-t és egy nagyobb előnyre is sikerült szert tenniük. Németh Szabolcs csapata tőle nem szokott módon sok hibával játszott, végig a vendégek kezében volt az irányítás, akik le is zárták a szettet 17:25-re, és ezzel szépítettek. (2:1)

A negyedik játékrészben az elejétől kezdve koncentráltan röplabdáztak a hazaiak, ismét teljes mértékben kontroll alatt tartották a játékot és dominálták az összecsapást. A szűkösebb rotációval játszó Gödöllő a végére az energiájával is elkészült, a DVTK pedig 25:14-re megnyerte a szettet, és kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

 

Női Magyar Kupa nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

DVTK - Gödöllői RC 3:1 (25:23, 25:18, 17:25, 25:14)
Miskolc, DVTK Aréna, 100 néző. Játékvezetők: Jámbor Tamás Zoltán, Rácz Gábor.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.

Edzői értékelés

Németh Szabolcs: "Gratulálok a csapatomnak a továbbjutáshoz! Ma nem játszottuk a legjobb röplabdát, amit tudunk, de ez elég volt most a továbbjutáshoz. Érződött a fáradtság a lányokon, ami érthető, tegnapelőtt még bajnoki mérkőzést játszott a csapat. Most helyre kell tenni a fejeket, mert szombaton ismét egy kemény mérkőzés vár ránk a Vasas ellen, a következő napokban a regeneráción és a taktikán lesz a fő hangsúly! Szeretném megköszönni a közönségünknek a szurkolást, a továbbiakban is nagyon számítunk rájuk!"