Összefoglaló 2022. november 29., kedd

MK: DVTK - Swietelsky-Békéscsaba 0:3

November 29-én, kedden 19 órától az Extraligás Swietelsky-Békéscsaba csapatát fogadta Németh Szabolcs együttese a DVTK Arénában. A Magyar Kupa negyeddöntőjében a végig magabiztosan játszó Békéscsaba megérdemelt 3:0-ás győzelmet aratott, ezzel kiejtve a DIósgyőrt a kupasorozatból.

MK: DVTK - Swietelsky-Békéscsaba 0:3


Szorosan indult az első szett, 4:4-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a DVTK hibáit használva el tudott húzni a Békéscsaba. A hazaiak nem tudtak felzárkózni, így a különbség folyamatosan nőtt a csapatok között, végül 15:25-re nyerte az első szettet az Extraligás ellenfél. (0:1)

Gyengén kezdte a második játékrészt a DVTK, korán előnyhöz jutottak a vendégek. Németh Szabolcs csapata igyekezett ledolgozni ezt a hátrányt, de öt pont alá nem sikerült behozni a különbséget, az irányítást egy pillanatra sem engedte ki a kezéből a Békéscsaba. A szett végeredménye az elsőhöz hasonlóan alakult, ezúttal 17:25 állt az eredményjelzőn. (0:2)

A harmadik szettben mindent egy lapra tett fel a DVTK, sikerült is ezzel meglepni az ellenfelet. A játékrész közepére aztán kiütközött már a fáradtság, megint szép lassan a Békéscsaba kezébe került az irányítás. 15:21-nél úgy tűnt, ezt a játékrészt is magabiztosan zárja le az Extraligás csapat. Németh Szabolcs együttese végül még hajrázott egy nagyot, és bár zárkózni sikerült, a rutinosabb Békéscsaba 19:25 arányban le tudta zárni a szettet és ezzel a mérkőzést is. (0:3)

Ezzel eldőlt: a DVTK kiesett a Magyar Kupából, a Békéscsaba jutott be a legjobb négy közé

Női Magyar Kupa, negyeddöntő

DVTK - Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-15, -17, -19)

2022. november 29., kedd (Miskolc, DVTK Aréna)
Játékvezetők: Szabó Péter, Halász Enikő Erika. Nézőszám: 200 néző

A mérkőzés statisztikája a hunvolley.info oldalon böngészhető.

Edzői értékelés

Németh Szabolcs: "Gratulálok a Békéscsabának! Teljes mértékben igazolodott a papírforma. A mai napon mindent megtettünk, de amikor a Békéscsaba tempót váltott, arra nem tudtunk mit reagálni."