Összefoglaló 2022. november 23., szerda

Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék 4-0

A Magyar Kupa második fordulójának visszavágóját döntetlen állásról kezdte meg a Dunaújvárosi Acélbikák és a DVTK Jegesmedvék együttese. Miskolci részről ezúttal hiányzott Lövei, Shkrabov és Ritó a csapatból, így az akadémiáról lehetőséget kapott Csiki, Trozsák és Sánta is. A mérkőzésen a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd a folytatásban kimaradtak a DVTK Jegesmedvék lehetőségei, a Dunaújvárosi Acélbikák pedig kihasználták a helyzeteket, így megnyerték a meccset és csatlakoznak az FTC-Telekomhoz, az Újpesthez és a Budapest JAHC-hez a sorozat harmadik körében.

Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék 4-0


Magyar Kupa
2. forduló, 2. mérkőzés

2022. november 23. 19:00

Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék 4-0 (1-0, 2-0, 1-0) összesítésben 6-2

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 100 néző, játékvezetők: Haszonits Miklós, Tóth Renátó, Mizsák Péter, Kövesi Bence

Dunaújvárosi Acélbikák: Jarvinen (Kovács) - Svars, Varga, Embrich, Ödman Hadzinikolic, Valtola, Brus, Léránt, Dézsi, Somogyi, Szalma, Lammi, Vas, Marosi, Pinczés, Szabó, Erdély, Stan, Strenk, Tamás, vezetőedző: Niko Eronen

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. (Voris) - Kiss R., Vojtkó, Miskolczi, Galajda, Mattyasovszky - Wehrs, Ilvessuo, Páterka, Kuleshov, Razumnyak - Szirányi, Illés, Blasko, Farkas, Vas - Sánta, Pecsét, Csiki, Trozsák, vezetőedző: Tokaji Viktor

1-0 11:29 Szalma (Dézsi, Vas)
2-0 25:55 Valtola (Embrich, Ödman Hadzinikolic)
3-0 37:07 Embrich (Ödman Hadzinikolic, Vas)
4-0 53:02 Strenk (Szabó)

Értékelés

Niko Eronen: Úgy érzem hatvan percig zsebben volt ez a mérkőzés, s bár volt pár nagyon jó lehetősége ellenfelünknek a második harmadban, kapusunknak nagyon jó meccse volt ma. Mind a négy sorunknak kicsit más volt a feladata, melyet követniük kellett, de a mai este tökéletes példája volt annak, hogy mire lehetünk képesek a jégen, ha mindenki tartja magát a taktikához.

Tokaji Viktor: Az IIHF-szünet alatt történt velünk valami, ami nem jó irányba vitte el a csapatot, s ezt egyelőre nem tudjuk kiheverni. Nem tudunk gólt lőni, most újra ez a téma, Debrecen ellen egy gólt lőttünk, azt is az utolsó percben, most gólképtelenek voltunk, emiatt frusztrálttá válunk, kinyílunk, s az ellenfél meg kihasználja az adódó lehetőségeit, tulajdonképpen ez volt ennek a mérkőzésnek is az összegzése.

A forduló további eredményei

MAC Ikonok - Budapest Jégkorong Akadémia HC 2-9 (összesítésben 7-22)
FEHA19 - FTC-Telekom 3-2 (összesítésben 4-7)
UTE–Újpesti JA 7-3 (összesítésben 14-4)

A négy továbbjutó a harmadik körben folytatja, ennek a fordulónak a meccseit a tervek szerint december 7-én és 21-én játsszák le.

A címvédő DEAC, valamint az osztrák ligában szereplő Hydro Fehérvár AV19 automatikusan résztvevője a Final Fournak. A négyes döntőt január 28-29-én rendezik.