Összefoglaló 2023. január 29., vasárnap

Soroksár - DVTK 0-5 (0-2)

A Merkantil Bank Liga 21. - 2023-ban első - fordulójában a DVTK Soroksáron nyert. Lukács Dániel mesterhármast szerzett, és betalált Gera Dániel és Bertus Lajos is. A Testgyakorlók tovább őrzik első helyüket a tabellán.

Soroksár - DVTK 0-5 (0-2)


Merkantil Bank Liga 21. forduló

Soroksár SC - Diósgyőri VTK 0-5 (0-2)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 600 néző. Játékvezető: Görög Márió (dr. Bede Tamás, Bertalan Dávid).
Soroksár: Holczer Ádám - Ternován Patrik, Kékesi Alexander, Valencsik Dávid, Pintér Dominik - Nagy Olivér, Németh Erik - Halmai Ádám, Hudák Martin, Hajdú Roland - Lovrencsics Balázs. Vezetőedző: Lipcsei Péter.
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Lőrinczy Attila, Bényei Ágoston, Bertus Lajos - Gera Dániel, Eppel Márton, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Halmai Ádám helyett Hegyi Péter és Nagy Olivér helyett Sipos Zoltán a 46., Hajdú Roland helyett Varga Stefan és Hudák Martin helyett Köböl Krisztián a 72., Eppel Márton helyett Könyves Norbert, Gera Dániel helyett Jurek Gábor és Bertus Lajos helyett Koman Vladimir mind a 77., Lovrencsics Balázs helyett Rácz Márton és Lőrinczy Attila helyett Illés Bálint a 85. percben.
Sárga lap: Németh Erik az 58. percben.
Gólszerző: Lukács Dániel (1-0) a 17., Gera Dániel (2-0) a 23., Bertus Lajos (0-3) az 50., Lukács Dániel (0-4) az 59., Lukács Dániel (0-5) a 86. percben.


Kulcspillanatok

17. perc: Lőrinczy ugratta ki a középről jobbra és előre futó Lukács Dánielt, aki eltolta a kiváló ütemű labdát a kapus mellett, majd éles szögből, de magabiztosan a kapuba gurított, 0-1

23. perc: Lukács lőtte erősen balról középre a labdát, ahol Gera Dániel eldőlve és kapásból a kapuba lőtt a 11-es pont környékéről, 0-2

50. perc: Csirmaz adta okosan középre a labdát jobbról, a középen egyedül érkező Bertus Lajos higgadtan megnézte a kapu bal alsó sarkát, majd kilőtte azt, 0-3

59. perc: Eppel tette Lukács Dániel elé a labdát, aki a 16-oson belül, a bal oldalon tolt egyet rajta, majd jobbal kilőtte a hosszú alsó sarkot, 0-4

86. perc:Bokros tört be a 16-oson belülre balról, beadása után középen ide-oda pattogott a labda, majd érkezett Lukács Dániel és közelről a hálóba lőtt, 0-5

Edzői értékelések

Lipcsei Péter: -  Sportemberként mindenekelőtt gratulálni kell a DVTK-nak. És azt is kívánom nekik, hogy érjék el céljukat, jussanak fel az NB I.-be!
Tudtuk, hogy a DVTK jó csapat, és jó játékosokból áll, és egy jó edzőmérkőzést játszottunk velük. Minden egyes csapatrészben jobbak voltak, mi pedig nagyon langyos játékot mutattunk. ha ez így megy tovább, akkor meleg lesz ez a félév, és küzdeni kell a bennmaradásért.

Kuznyecov Szergej: - Jól sikerült a mai mérkőzés! Örülök, hogy korán megszereztük a vezetést, mert agresszívan játszottunk az első perctől, így megnehezítettük az ellenfél dolgát, mert nem tudtak visszaállni a saját kapujuk elé.Mi végig a saját játékunkat játszottuk, amit gyakoroltunk.
Szép győzelmet arattunk, köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen sokan eljöttek, és végig szurkoltak. Már hiányzott a játékosoknak ez a hangulat, két hónapja nem játszottunk szurkolók előtt.
Gratuláltam a srácoknak az öltözőben, de azt is elmondtam, tudunk még ennél is jobban játszani, és a támadásokat pontosabban kell befejezni. Kicsi, de fontos lépést tettünk ma, mert hosszú a bajnokság.