Összefoglaló 2023. február 26., vasárnap

KBSC - DVTK 1-0 (1-0)

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában a DVTK Kazincbarcikán játszott. Az első félidőben a DVTK többet támadott, Könyves Norbert három lövéséből kettőt bravúrral védett a hazai kapus, ám mégis ők szerezték meg a vezetést egy gyors kontra végén. A szünet után Jurek Gábor előtt adódott több gólszerzési lehetőség, de ebben a játékrészben sem született diósgyőri gól a teljesen megtelt vendégszektor legnagyobb bánatára.

KBSC - DVTK 1-0 (1-0)


Merkantil Bank Liga 25. forduló

Kolorcity Kazincbarcika SC - Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)

Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 1100 néző. Játékvezető: Lovas László (Szilágyi Norbert, Szabó Dániel).
KBSC: Megyeri I Gábor - Székely Krisztián, Szekszárdi Milán, Ur László, Lippai Tibor, Süttő Attila - Heil Valter, Kovács Bence, Csatári Gergő - Pálinkás Gergő, Kurdics Levente. Vezetőedző: Csábi József.
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Viczián Ádám, Bokros Szilárd - Lőrinczy Attila, Cseke Benjámin, Bertus Lajos - Jurek Gábor, Könyves Norbert, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Könyves Norbert helyett Eppel Márton és Bertus Lajos helyett Holdampf Gergő a 66., Süttő Attila helyett Szemere Balázs a 68, Csatári Gergő helyett Szabó I Balázs és Pálinkás Gergő helyett Takács Tamás a 75., Bokros Szilárd helyett Medgyes Sinan és Cseke Benjámin helyett Jérémie Obounet a 82., Heil Valter helyett Nagy János és Kurdics Levente helyett Bacsa Patrik a 85. percben.
Sárga lap: Szekszárdi Milán az 54., Nagy János a 88. percben.
Gólszerző: Kurdics Levente (1-0) a 43. percben.


Kulcspillanatok

43. perc:  Egy hosszan előrevágott labdát a diósgyőri térfél közepén Pálinkás Kurdics Levente elé csúsztatott, aki átvette, majd néhány métert vezette, és balról, az alapvonaltól 14 méterről a kapuba lőtt, 1-0

Edzői értékelések

Csábi József: -  Nagyon nagy siker tértünk el ma, hiszen az NB II. talán legjobb csapat ellen győztünk. A vendégek láthatóan a a saját játékukat játszották, amire megfelelően felkészültünk. Jó hangulatú mérkőzést játszottunk sok néző előtt, a futballnak erről kell szólnia. És ha még győzelemmel is párosul, akkor csodálatos érzés.
Gratulálok a játékosaimnak, csapatnak, hiszen maximálisan próbálták végrehajtani az eltervezetteket. A DVTK nem változtat a stílusán, mindig azt játsszák, amit tudnak, de azt nagyon jól. A mai nap kivettük a játékuk élét, és ha ugyan ők is voltak a kezdeményezőbbek, mi a racionalitásunkkal elértük a célunkat. Tettünk egy lépést, de a földön kell maradnunk, mert ha a DVTK-val nyolcszor játszunk, akkor nem biztos, hogy nyolcszor nyerünk, sőt.

Kuznyecov Szergej: Borsodi rangadóhoz méltó mérkőzést játszottunk. A hazai nézőknek tetszett a mérkőzés, nekünk jobban kellene teljesíteni, jobban kell futballozni ahhoz, hogy megnyerjük az ilyen mérkőzéseket. Kikaptunk, nagy tragédia nem történt, haladunk tovább, sok mérkőzés maradt még a bajnokság végéig. Javítani kell a játékon ahhoz, hogy elérjük azt a célt, amit akarunk.