Összefoglaló 2023. február 13., hétfő

U19: FC Košice - DVTK 4-1 (1-0)

A bajnokság tavaszi rajtjához közeledve újabb felkészülési találkozón lépett pályára a DVTK U19-es korosztálya. A nagyrészt fiatalabb játékosokkal felálló együttese hasznos mérkőzést játszott a Kassa otthonában.

U19: FC Košice - DVTK 4-1 (1-0)


U19-es nemzetközi felkészülési mérkőzés

FC Košice U19 - Diósgyőri VTK U19 4-1 (1-0)

Diósgyőri VTK U19: Németh B. - Sebestyén Á., A. Ehei, Paksai R., Temesvári M., Ferencsik S., Kiss P., B. Furdetskiy, A. Nikolas, Sipos Zs, Y. Leshchynskyi. Csere: Dojcsák B., Pikó M., Deményi Z., Major M., Bacsa B., Z. Khameliuk, Homenszki R., Sáreczki Sz. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Gólszerző: Ferencsik S. 

Zsivoczky Gyula: - A tavaszi rajthoz közeledve lejátszottunk utolsó előtti felkészülési mérkőzésünket a Kassa U19-es együttesének otthonában. Erős ellenféllel találkoztunk, akik fizikálisan és játékkészségben is jó teljesítményt nyújtottak, kemény erőbedobásra késztettek bennünket. Ezen a találkozón többnyire fiatalabb, U17-es korú játékosokkal álltunk fel, akiknek tapasztalatszerzés és fejlődés szempontjából nagyon sokat számított ez a kilencven perc. Mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk, védekezésben viszont hibákat követtünk fel, amit a kassaiak kihasználtak. Az elveinket, a játéképítést akkor sem adjuk fel, ha egy ilyen szituációt követően, labdavesztés után is kaptunk egy gólt. A középső zónában szerzett labdák után az átmenetek megfelelőek voltak, a kapu előtti hatékonyságon azonban sokat kell javítani. A találkozó nagyszerűen illeszkedett a felkészülési programba, ilyen meccsekre van szükség ahhoz, hogy a játékosok fejlődjenek, hosszú távon előre lépjenek.