Összefoglaló 2023. március 10., péntek

Szatmári Csaba: A gól jelenti a pluszt

Szatmári Csaba ismét a diósgyőri védelem oszlopát jelentette a Gyirmót ellen, és fejes góljával még a pluszt is hozzátette a csapat teljesítményéhez.

Szatmári Csaba: A gól jelenti a pluszt


A második kör hat mérkőzéséből a DVTK ötöt megnyert, míg a gyirmótiak hatmeccses veretlenségi sorozata Diósgyőrben szakadt meg.

- Szép eredményt értünk el a Gyirmót ellen, a játékról azonban felemás a véleményem - kezdte Szatmári Csaba. - A mérkőzés elején néhány játékhelyzetben nem megfelelően helyezkedtünk, a meginduklásoknál nem zárkóztunk fel kellőképpen a támadók mögé, és rossz ütemben kezdtük a letámadást. A szünetben megbeszéltük ezt, és utána sokkal egységesebb képet mutattunk. A meccs végére már azt a játékot nyújtottuk, amit mindig is szeretnénk, és ha így tudjuk folytatni már az első perctől az MTK ellen, akkor ott sem lehet gondunk.

A DVTK Szatmári Csaba góljával szerezte meg a vezetést.

- Mivel akadozott a csapatjáték, nagyon fontos, hogy egy pontrúgás után megszereztük a vezetést az első félidő hajrájában - folytatta a középső védő. - A szünet után mondhatni a legrosszabbkor egyenlített az ellenfél, de a második gól önbizalmat adott, és a harmadik gól eldöntötte a találkozót.

Szatmári Csaba az előző évben is két gólt szerzett diósgyőri színekben, és a sokéves átlag is két gól, azonban két éve három találatig jutott a DVSC mezében.

- Egy begyakorolt figura után szereztem gólt. Ennél a szögletvariációnál a rövid oldalra kellett helyezkednem, és az én feladatom volt, hogy valamilyen úton-módon megcsúsztassam a labdát, vagy pedig a kapuba fejeljem. Jól számítottam ki, hová érkezik a labda, és harciasan odalépve a rövid felsőbe fejeltem. Szerencsém volt, mert a védőről a kapufára pattant, majd onnan a kapuba.
Védőként azt vallom, ha kapott gól nélkül lehozzuk a mérkőzést, akkor már egy pontot szereztünk a csapatnak. Mi védők a pontrúgások utáni gólokkal tudjuk a pluszt hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Ezen a mérkőzésen sikerült, és bízom benne, a közeljövőben még többször összejön, mert már tavaly is szerettem volna megszerezni a harmadikat, de nem jött össze. A Gyirmót elleni gól újabb önbizalmat adott, és egy kicsivel több agresszivitással a folytatásban meg tudom szerezni a harmadik, és utána talán a negyedik idei gólom is.

Hétfő este az MTK otthonában játszik a DVTK. Amióta Kuznyecov Szergej a Diósgyőr vezetőedzője, a csapat 10 idegenbeli mérkőzésen mindössze 5 gólt kapott, ami mindenképpen biztató egy idegenbeli rangadó előtt.

- Az MTK ellen nagyon éles küzdelmet várok - tekintett előre. - Arra számítok, hogy a találkozó elején mindkét csapat igyekszik megismerni a másikat, és miután felvették a ritmust, a taktika fegyelmezett megvalósítása és a koncentráció fog dönteni a bajnoki pontok sorsáról. Mi a magabiztos védekezésre alapozva szeretnénk tartani a labdát, és egy jól felépített támadásból, esetleg egy gyors kontrából gólt szerezni. 

Már több, mint egy héttel a mérkőzés előtt elfogyott az összes vendégjegy, így biztosan jól szól majd a Hungária körúti vendégszektor.

- Akármennyien is jönnek, mindenképpen tudnak segíteni a szurkolóink. Hatalmas örömmel töltött el, hogy külön kérvényezni kellett, hogy újabb jegymennyiséget biztosítsanak a rendezők a vendégszektorba, és az is pillanatok alatt elfogyott. A pályán hatalmas lelki támaszt jelent, ha ilyen sokan éreznek buzdítani minket, és remélem, jó eredménnyel tudjuk meghálálni nekik ezt - zárta Szatmári Csaba.