Összefoglaló 2023. április 4., kedd

“Az ilyen mérkőzések a legnehezebbek”

Lőrinczy Attila idén tavasszal kilenc mérkőzést játszott, és hat gólból vette ki a részét (3-3 gól és gólpassz). Legutóbb Dorogon győztes gólt szerzett egy tökéletesen elvégzett szabadrúgásból.

“Az ilyen mérkőzések a legnehezebbek”


Télen igazolt Diósgyőrbe Lőrinczy Attila, és rögtön gólpasszokkal járult hozzá a csapat jó szerepléséhez, majd a PMFC ellen megszerezte az első gólját is. A legutóbbi hazai találkozón, a Szentlőrinc ellen viszont a kispadon kezdett, miként Dorogon is.

- Egy labdarúgó mindig játszani akar, és mindig kezdő akar lenni - kezdte Lőrinczy Attila. - De profi vagyok, ha így kapok lehetőséget, akkor ezzel kell élni. Nem agyalok sokat rajta, vasárnap is az volt a célom, hogy ha beállok, akkor hozzátegyek valami pluszt a csapat teljesítményéhez, és ezzel visszaszerezzem a helyem a kezdőcsapatban.

A bajnoki szünetben a Mezőkövesd ellen játszott felkészülési mérkőzést a DVTK, ahol Lőrinczy Attila nem állt rendelkezésre.

- Egy rúgás miatt edzéseket hagytam ki, majd a hétvégén egy kisebb betegség miatt hiányoztam - árulta el. - Így több pihenőnapot kaptam, ami segített kifrissülni, most már teljes erőbedobással tudok edzeni, játszani.

Lőrinczy Attila a Dorog - DVTK mérkőzés 60. percében 0-0-s állásnál lépett pályára. 

- Kívülről is látszott, hogy a dorogiak mindent megtesznek, hogy megakadályozzanak minket a gólszerzésben, és még néhány igazán veszélyes kontrát is vezettek. Hátul le tudtuk hozni nullára a mérkőzést, ami nagyon fontos volt, illetve mi is a hazaiakhoz hasonló harci szellemben játszottunk. Kuznyecov Szergej azt kérte tőlem, hogy a kreativitásommal segítsem a támadásokat, minél többet lőjek kapura, és találjam el a kaput. 

Beállása után két ígéretes szabadrúgást is lőhetett a 16-os előteréből a diósgyőri 18-as játékos. 

- Az első közelebb volt a kapuhoz, ezért úgy éreztem, nehéz elrúgni a sorfal fölött, így a kapus helyére rúgtam, ám nem mozdult el, és kivédte - elevenítette fel. - A második szabadrúgás előtt sokat gondolkoztam, milyen megoldást válasszak. Ez kicsit távolabb volt a kaputól, inkább az én szögem, így ellőttem a sorfal fölött, és a labda közvetlenül a keresztléc alatt vágódott a hálóba. Minden megszerzett három pont sokat ér, mert minden győzelemmel közelebb kerülünk a céljainkhoz. Az ilyen mérkőzések a legnehezebbek, főleg idegenben, amikor egy küzdős csapat nagyon zártan védekezik, és nehéz feltörni a védelmüket. Még kilenc forduló maradt hátra a bajnokságból, és mindet be kell darálni, még akkor is, ha lesznek még a dorogihoz hasonló mérkőzések.

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a DVTK Stadionban játszik a Diósgyőr a Békéscsaba ellen húsvétvasárnap.

- Mindig jobban várjuk azokat a találkozókat, amit saját közönségünk előtt játszunk, bár Dorogra is szép számban utaztak el a szurkolóink, amit ezúton is köszönünk. Hazai pályán mi akarjuk többet birtokolni a labdát, még több helyzetet akarunk kialakítani, ezzel felőrölve az ellenfél ellenállását. És ha mindez megvalósul, akkor több góllal nyerünk. 

Lőrinczy Attilával a kezdőcsapatban?

- Lőrinczy Attila mindig azért dolgozik, hogy a kezdőcsapatban kapjon helyet, úgyhogy remélem, igen - bólintott a dorogi gólszerző.