Összefoglaló 2023. április 9., vasárnap

DVTK - Békéscsaba 1-0 (0-0)

A Merkantil Bank Liga 30.. fordulójában a DVTK hazai pályán nyert a Békéscsaba ellen. Az első félidőben a DVTK türelmesen járatta a labdát a betömörülő védelem előtt, és próbálták a réseket kihasználni, amihez megvoltak a helyzetek, miközben a vendégek gyors kontrákkal kísérleteztek, de gól nem született egyik oldalon sem. A szünet után hasonló forgatókönyv szerint folytatódott a mérkőzés, de kevesebb helyzetet látott a szépszámú közönség. A piros-fehérek ismét nagyot küzdöttek, és újra a hajrában szerzett góllal gyűjtötték be a három pontot: Lőrinczy Attila ezúttal gólpasszt adott, Lukács Dániel pedig győztes gólt fejelt. A győzelmével a Testgyakorlók tovább őrzik első helyüket.

DVTK - Békéscsaba 1-0 (0-0)


Merkantil Bank Liga 30. forduló

Diósgyőri VTK - Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (0-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 3872 néző. Játékvezető: Nagy Norbert (Bornemissza Norbert, Varga Gábor).
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Bényei Ágoston, Holdampf Gergő, Lőrinczy Attila - Koman Vladimir, Lukács Dániel, Jérémie Obounet. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Békéscsaba: Krnács Richárd - Puskás Gábor, Fazekas Lóránt, Farkas Márk, Bora György, Mikló Roland - Máris Dominik, Kitl Miklós, Futó Zsombor, Kóródi Nándor - Czékus Ádám. Vezetőedző: Brlázs Gábor.

Csere: Bényei Ágoston helyett Jurek Gábor és Koman Vladimir helyett Cseke Benjámin a 64., Jérémie Obounet helyett Eppel Márton a 72., Puskás Gábor helyett Szalai Dániel a 82., Máris Dominik helyett Horváth Péter a 87., Lőrinczy Attila helyett Bertus Lajos a 90+1. percben.
Sárga lap: Csirmaz István a 27., Farkas Márk az 53., Krnács Richárd az 58., Mikló Roland a 83., Holdampf Gergő a 84., Lőrinczy Attila a 90+1. percben.
Gólszerző: Lukács Dániel (1-0) a 88. percben.


Kulcspillanatok

88. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Lőrinczy beadását a rövid oldalról Lukács Dániel egy szép fejessel a hosszú oldali kapufa mellé, a hálóba csúsztatta, 1-0   

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: - A győzelem a legfontosabb, csak utána következik, hogy hányadik percben szerezzük meg a győztes gólt. Az első percben természetesen jobb lenne, mert akkor nem kellene annyit izgulni sem a közönségnek, sem nekem. Nyertünk, örömet szereztünk a szurkolóknak, ez a lényeg!
Jó ütemben játszottunk az első félidőben, elégedett voltam a ritmussal, a dinamikával, ebből a szempontból az egyik legjobb idei félidőt láttuk. A gól - bár közel jártunk hozzá - nagyon hiányzott ahhoz, hogy megnyíljon az ellenfél, és könnyebbé tegyük a dolgunkat. Még pontosabban kellene befejezni a támadásokat, hogy hamarabb szerezzük meg a vezetést. Az elmúlt időszakban sérülés, betegség miatt többször változtatni kellett a támadósorban. Akik beálltak, azok mindent megtettek, de időre van szükség, hogy kialakuljon a megfelelő játékkapcsolat. 
A második félidő elő tíz percétől eltekintve irányítottuk a mérkőzést, magabiztosan játszottunk, és nagyon örülök, hogy a végén ismét legyőztünk egy védekező, és kontrára váró ellenfelet. A Békéscsaba 5-4-1-es felállásban védekezett, és a Doroghoz hasonlóan az egyik legjobb idei meccsüket játszották, mert ha egész évben ilyen teljesítményt nyújtanak, akkor minden bizonnyal nem ott állnának, ahol.
Amelyik csapat bajnoki bajnoki címet akar szerezni, annak magabiztosan kell védekezni, és jól támadni. Én is szeretném, ha sok góllal nyernénk a mérkőzéseket, de mindig ott a pályán az ellenfél.
Dupla öröm, hogy Lukács Dániel fejjel szerzett gólt, mert nagyon sokat gyakoroljuk a fejeseket, és most bejött. Mostantól a Budafok elleni mérkőzésre készülünk.

Brlázs Gábor: -  Az első félidőben volt néhány nagyobb helyzete a DVTK-nak, amit szerencsére megúsztunk. A második félidőre remekül jött ki a csapat, több helyzetet is elpuskáztunk, a mérkőzés ezen szakaszában meg kellet volna szerezni a vezetést. Az utolsó percekben beszorított a DVTK, és egy koncentrációs hibának köszönhetően elveszítettük az egy pontot is.