Összefoglaló 2023. április 14., péntek

Könyves Norbert: Mindig élvezem a focit

Könyves Norbert a legutóbbi három mérkőzésen nem lépett pályára, Budafokon viszont beállásával új lendületet kapott a csapat, és az ő passza után egyenlített Jurek Gábor.

Könyves Norbert: Mindig élvezem a focit


A DVTK nagyot küzdve nyert csütörtök késő délután Budafokon.

- Nagyon jól játszott a csapat, mert csapatként működünk a pályán, és ezért tudtuk megfordítani a mérkőzést, és megnyerni a meccset - értékelt Könyves Norbert.

A diósgyőri támadó az 59. percben állt be Jurek Gábor társaságában, és új lendületet adtak a csapatnak.

- A találkozó első órájában a kispadról szurkoltam a társaknak, hogy lőjünk egy gólt, mert ha beállok, akkor egy csatárnak könnyebb előnyben játszani - elevenítette fel. - Az elejétől uraltuk a mérkőzést, több helyzetet is kialakítottunk, amit azonban nem rúgtunk be. Majd kaptunk egy gólt, amit talán szabálytalanság előzött meg, mindenesetre nem fújta le a játékvezető, és a hazaiak értékesítették a kontrát. 

Könyves Norbert tavaly a hátán vitte a csapatot, idén eddig kevesebb gólt szerzett, ilyenkor jön jól, ha egy gólpasszal a csapat hasznára tud lenni.

- Mivel 0-0-nál álltam be, egy csatárnak ilyenkor az az elsődleges feladata, hogy gólt szerezzen, vagy gólpasszt adjon, ebből nekem a második sikerült csütörtök este - fogalmazott. - Jó volt játszani, amikor játszom, mindig élvezem a focit, Budafokon is jó volt pályára lépni. Többször lőttem, ezúttal vagy egy kicsivel fölé ment a labda, vagy a kapus védett, de az a lényeg, hogy megnyertük a mérkőzést.

Merkantil Bank Liga 31. fordulóját a DVTK nyerte, mert szerdán vereséget szenvedett a Gyirmót és a PMFC, az egymás elleni döntetlennel pontokat hullajtott az Ajka és a Szeged, míg csütörtökön az MTK maradt pont nélkül. Így a DVTK 4, illetve 15 pontra növelte az előnyét.

- A meccs végén tudtuk meg, hogy az MTK vereséget szenvedett a Haladás ellen, ami felértékelte a mi győzelmünket - mondta Könyves Norbert. - Ezzel együtt mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk, hétfőn jön a Mosonmagyaróvár, otthon kell tartani a pontokat, és akkor lépésről lépésre haladunk a célunk felé. Mindig bizonyítani szeretnék, amikor pályára lépek, a vezeteődző pedig majd eldönti, hogy milyen szerepet szán nekem.