Összefoglaló 2023. április 23., vasárnap

Matematikailag is feljutott a DVTK az élvonalba

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában a DVTK Kozármislenyben nyert, és matematikailag is bebiztosította a feljutást az élvonalba. Az első félidőben a hazaiak meglepően bátran és jól kezdtek, Branislav Danilović több nagy védést is bemutatott, de Bokros Szilárd is kivédekezte egyedül azt a helyzetet, amikor három támadó állt vele szemben. Ahogy telt az idő, a DVTK egyre inkább beszorította az ellenfelet, igaz a kapura lövések hiányoztak egészen a 43. percig, amikor Bényei Ágoston egy szép támadás végén megszerezte a vezetést. A szünet után a diósgyőri helyzetekre góllal válaszoltak a hazaiak, de Cseke Benjámin nem hagyta annyiban, és visszavette a vezetést, amit a hazaiak büntetőből egyenlítettek ki, majd a győzelmet jelentő gólt Medgyes Sinan bombázta a hálóba.

Matematikailag is feljutott a DVTK az élvonalba


Merkantil Bank Liga 33. forduló

HR-Rent Kozármisleny - Diósgyőri VTK 2-3 (0-1)

Kozármisleny, 900 néző. Játékvezető: Antal Péter (Vígh-Tarsonyi Gergő, Sinkovicz Dániel).
KFC: Somogyi Máté - Sági Milán, Várkonyi Bence, Füredi Szabolcs, Turi Tamás - Horváth Dániel, Tölgyesi Viktor - Vogyicska Balázs, Bartha László, Vajda Roland - Daru Bence. Vezetőedző: Márton Gábor.
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Cseke Benjámin, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Lukács Dániel, Jérémie Obounet, Lőrinczy Attila. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Sági Milán helyett Beke Péter és Daru Bence helyett Gránicz Patrik a 46., Bartha László helyett Nagy Erik és Horváth Dániel helyett Kosznovszky Márk a 65., Bényei Ágoston helyett Illés Bálint és Lőrinczy Attila helyett Medgyes Sinan a 75., Vogyicska Balázs helyett Vas Bence a 80., Jérémie Obounet helyett Eppel Márton és Cseke Benjámin helyett Bertus Lajos a 81. percben.
Sárga lap: Beke Péter az 54., Cseke Benjámin az 55., Szatmári Csaba a 74. percben.
Gólszerző: Bényei Ágoston (0-1) a 43., Vogyicska Balázs (1-1) az 52., Cseke Benjámin (1-2) a 60., Gránicz Patrik (2-2, 11-esből) a 76., Medgyes Sinan (2-3) a 90. percben.


Kulcspillanatok

43. perc: Szép diósgyőri támadás végén Lőrinczy passzolta a védők között Bényei Ágostonnak a labdát, aki tolt egyet rajta, és mintegy 16 méterről, balról a kapu rövid oldalába lőtt Somogyi kapus mellett, 0-1    

52. perc: Bal oldali beadás után Vogyicska Balázs közelről a hálóba lőtt, 1-1

60. perc:  Bényei bal oldali beadását Lörinczy középen továbbengedte, egyúttal kizárta a védőt, Cseke Benjámin pedig egyből a kapu bal alsó sarkába lőtt a 16-os vonaláról, 1-2

76. perc: 11-es a hazaiak javára, miután Szatmári lábán átesett Vogyicska. Gránicz Patrik állt a labda mögé, és a balra vetődő Danilović mellett a kapu jobb oldalába lőtt, 2-2

90. perc: Lukács jobb oldali beadása a hosszú oldalon Medgyes Sinant találta, aki átvette a labdát, majd nagy erővel a kapus és a rövid oldali kapufa között a hálóba lőtt, 2-3

Edzői értékelések

Márton Gábor:  Gratulálunk a DVTK-nak, nem véletlenül állnak az első helyen! Ettől függetlenül a mai meccsen mi játszottunk sokkal jobban, sokkal több helyzetet alakítottunk ki. Sajnálom, hogy nem a két csapat között dőlt el a találkozó.
Sajnos elemi hibákat követtünk el, amit egyből megbüntetett az ellenfél, de nem tudok rájuk rosszat mondani, mindent megtettek a sikerért.

Kuznyecov Szergej:  A mérkőzés közben természetesen csak a meccsel foglalkoztunk, és utána tudtuk meg, hogy számunkra kedvezően alakult a többi mérkőzés eredménye.
Egy nagyon izgalmas mérkőzést játszott a két csapat, és nagyon örülök, hogy a csapategységnek és a harci szellemnek köszönhetően újabb találkozót nyertünk a hajrában.
Az ellenfél támadójátéka hosszú indításokból állt, amit próbáltak elöl begyűjteni. Hasonlóra számítottunk, mert a közelmúltban leegyszerűsítették a játékukat. Az ellenfelet dicséri, hogy több veszélyes helyzetet alakítottak ki, mint amire számítottunk. A mi csapatunkat pedig azért kell dicsérni, mert az utolsó pillanatig hajtottak, és az utolsó pillanatig meg akarták nyerni a meccset, ami sikerült is.
Az öltözőben gratuláltam a srácoknak a célunk eléréséhez, ám még öt forduló hátra van, amit meg kell nyerni, hogy elérjük a fő célunkat.