Összefoglaló 2023. április 28., péntek

Jurek Gábor: Csak ott kellett lennem

Jurek Gábor szerezte a győztes gólt, a Szeged ellen már tizedik alkalommal talált be ebben a bajnokságban, ebből nyolcszor csereként beállva.

Jurek Gábor: Csak ott kellett lennem


Kuznyecov Szergej a szerdai mérkőzést követő sajtótájékoztatón úgy válaszolt arra a kérdésre, hogy mikor lesz Jurek Gábor a kezdőcsapat tagja, hogy mindenekelőtt legyen egészséges.

- Nem vagyok tökéletes állapotban, gyakorlatilag három hete nem edzettem a csapattal, csak a meccsekre tudok beugrani, mert úgy érzem, hogy ennyit tudok vállalni - árulta el Jurek Gábor. - A mérkőzés után viszont fáj. Azon dolgozunk a DVTK Medical szakembereivel, hogy minél hamarabb meggyógyuljak, és ismét teljes értékű munkát végezzek.

Jurek Gábor vasárnap kimaradt a Kozármislenybe utazó csapat keretéből, ahol a DVTK matematikailag is bebiztosította feljutását az élvonalba.

- Valóban nem tudtam sérülés miatt elutazni, így a DVTK YouTube-csatornáján néztem a meccset. Otthon viszont ugyanúgy ünnepeltem a képernyő előtt, mintha ott lettem volna - idézte fel. - Nagyon büszke vagyok a csapatra!

Ezt követően szerdán hazai pályán játszott a Diósgyőr a Merkantil Bank Liga 34. fordulójában.

- Az első percekben rögtön 11-eshez jutott a Szeged, amit értékesítettek is. Utána pedig visszaálltak, és kontrára játszottak, vezettek is 2-3 veszélyes gyors támadást. Ezután azonban váltottunk, még nagyobb nyomást gyakoroltunk rájuk, és megmutattuk, ki játszik hazai pályán, és ki jutott fel az élvonalba. Rájuk erőltettük az akaratunkat, és a végén sikerült megnyerni a mérkőzést.

Jurek Gábor ezúttal is csereként állt be 1-1-es állásnál, ezúttal a 74. percben küldte be Kuznyecov Szergej.

- Olyan gyorsan álltam be, hogy nem is beszéltem a Mesterrel (Dmytro Parkhomenko másodedzővel viszont röviden átvették a legfontosabb tudnivalókat - a szerk.), de pontosan tudtam a feladatom: azért küldenek pályára, hogy eldöntsem a találkozót - mondta az U19-es válogatott támadó.

A rendelkezésre álló időben kétszer veszélyeztette az ellenfél kapuját, ballábasként érdekes módon mindkétszer jobb lábbal.

- A DVTK jobb oldalára álltam be, és azt láttam, hogy a velem szemben álló balhátvéd igen fáradt, ezért a labdát az alapvonal felé húzva futóversenyre kényszerítettem - árulta el. - Először még beleért a lövésbe, így a labda az oldalhálóba vágódott, és szöglet következett. Majd a beadás után balra került a labda, Benji centerezett Luki megcsúsztatta (Cseke Benjámin és Lukács Dániel - a szerk.), nekem csak ott kellett lennem a hosszú oldalon, beletenni a lábam, és a kapuba belsőzni a labdát.

Diósgyőrben már nagyon jól ismerik Jurek Gábor nevét, de valószínűleg Szegeden is megtanulták, mert oda-vissza gólt szerzett ellenük.

- Ősszel is extra meccset játszottunk, és 3-0-ra nyertünk idegenben - emlékezett. - Akkor a mérkőzés elején Holdampf Gergő sérülése miatt álltam be, és góllal járultam hozzá a csapat sikeréhez. Mondhatjuk, hogy jól sült el a szegediek elleni két mérkőzés.

Csütörtökön sorozatban negyedszer szenvedett vereséget az MTK, így vasárnap délután egyetlen ponttal is bajnok lehet a DVTK függetlenül a többi eredmény alakulásától. Végezetül azt kérdeztük a fiatal támadótól, mit vár a Csákvár elleni meccstől?

- Felszabadult játékot várok! Azt szeretném, amit Kuznyecov Szergej is kért tőlünk, hogy élvezzük a játékot, élvezzük a feljutást, mutassuk meg a szurkolóknak, hogy mit tudunk, és milyen futballt szeretnénk játszani az NB I.-ben. Egyértelműen szép győzelmet várok, méghozzá szép focival - zárta Jurek Gábor.