Összefoglaló 2023. február 12., vasárnap

NB III: DVTK tartalék - Jászberény 3-0 (1-0)

Magabiztos győzelmet aratott a labdarúgó NB III., 21. fordulójában a DVTK tartalék csapata. A diósgyőri fiatalok az idei esztendő első tétmérkőzésén 3-0-ra győzték le a Jászberény együttesét. A vezető gólt Fercsák Róbert szerezte, ezután pedig Balázs Patrik duplázni tudott.

NB III: DVTK tartalék - Jászberény 3-0 (1-0)


 

NB III., Keleti csoport, 21. forduló

DVTK tartalék - Jászberényi FC 3-0 (1-0)

DVTK Edzőközpont, 100 néző. Játékvezető: Valu Tibor (Benkő Róbert, Szilágyi Zsolt).
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Ferencsik B., Ivánka P., Mrva P., Oláh B. - Bencsík D., Kövesi K., Benkő P. - Balázsi L., Fercsák R., Vincze D. Vezetőedző: Vincze Richárd. 
Jászberényi FC: Ecsegi Zs. - Muhari Z., Gattyán, Lukovszky A. Palcsó M., Nagy L., Szabó M., Donkó Á., Kurunczi G., Varga L., Fekete K. Vezetőedző: Besenyi Gábor. 
Csere: Fekete K. helyett László K. a 46., Kövesi K. helyett Balázs P. az 59., Fercsák R. helyett Hetyei Sz. a 68., Balázsi L. helyett Kollár M. a 76., Ferencsik B. helyett Szőke Á. a 76., Gattyán M. helyett Benedek Z. a 84., Donkó Á. helyett Petró P. a 84., Lukovszky A. helyett Palotai R. a 88., Nagy L. Panyi B. a 88. percben. 
Sárga lap: Lukovszky A. a 35., Fekete K. a 42. percben. 
Gólszerző: Fercsák R. (1-0) a 24., Balázs P. (2-0) a 60., Balázs P. (3-0) a 72. percben

Kulcspillanatok

24. perc: Benkő beadását követően Vincze fordult a kapura. A lövése lecsorgott, éppen Fercsák elé, aki az üres kapuba passzolta a labdát, 1-0.

60. perc: Gyors bedobást követően Balázsi L. gurította vissza a labdát a második hullámban érkező Balázs P. elé, aki egyből a kapu jobb oldalába lőtt, 2-0.

72. perc: Egy jobboldali szöglet átszállt a hosszú oldalra, ahol Hetyei Sz. visszafejelte, érkezett Balázs P., és két méterről az üres kapuba bólintott, 3-0.

Vezetőedzői értékelés

Vincze Richárd: - Nagyon örülök,hogy a srácok rendkívül koncentráltak voltak, végig kézben tartották a meccset. Esélyt sem adva a Jászberénynek.

Besenyi Gábor: - Egy jobb csapattól kaptunk ki, de sajnos meg is könnyítettük a Diósgyőr dolgát. Gyermeteg hibákat követtünk el, amit a hazaiak ki tudtak használni. Gratulálok a hazaiaknak, masszív csapattal rendelkeznek, további sok sikert kívánok nekik a bajnokságra. Nekünk ez a mostani egy tanuló időszak, egész biztos, hogy ennek az árát is meg fogjuk fizetni. Ugyanakkor bízom benne, hogy hétről-hétre javul majd a formánk, ami a rövidesen pontokban is megmutatkozik majd. 

Fotó: Balla Miklós