Összefoglaló 2023. február 10., péntek

NB III.: A Jászberényt fogadja a DVTK tartalék

Véget ért a kísérletezés időszaka. Vasárnap már bajnoki pontokért megy a küzdelem, hiszen folytatódik a labdarúgó NB III. küzdelemsorozata. A tavaszi szezon nyitányán a DVTK tartalék csapata a Jászberényt látja vendégül az edzőközpontban. A találkozó vasárnap 11 órakor kezdődik.

NB III.: A Jászberényt fogadja a DVTK tartalék


NB III., Keleti csoport, 21. forduló

2023. február 12., vasárnap
11:00
DVTK tartalék - Jászberényi FC

A DVTK tartalék együttese a mögöttünk hagyott időszakban a hétközi edzések mellett több felkészülési mérkőzést is játszott. Az eredmények inkább negatív irányba mutatnak, de ezeknek nincs sok jelentőségük. A vasárnap kezdődő tavasznak azonban már lesz. 

- Jó érzésekkel várom a nyitányt, mert a szezonnak és a bajnoki meccseknek egészen más a hangulata, mint a felkészülési időszaknak - fogalmazott a nyitány előtt Vincze Richárd, a DVTK tartalék vezetőedzője. - Szakmai szempontból várakozás van bennem, mert a mögöttünk hagyott hetek eredményei nem sikerültek jól. Éppen ezért kíváncsian várom, hogy tavasszal melyik arcát fogja mutatni a csapat. 

- Az őszihez képest tovább fiatalodott a keret, ebből mire lehet következtetni?
- Ez valóban így van. A felkészülés elején abban bíztunk, hogy egy kicsivel nagyobb lesz az állandóság, de ez csak részben sikerült. Többen más klubban folytatják a pályafutásukat, helyükre az U19-es keretünkből hoztunk fel tizennyolc év alatti játékosokat, akikkel igyekszünk pótolni a távozókat.

- Velük szemben kell türelem? Merthogy a felnőtt futball tempója, ritmusa még szokatlan lehet nekik, mivel eddig az utánpótlás bajnokságokban edződtek. 
- Ez egyértelmű. Ugyanakkor azt is látni kell, többen még nem feltétlenül tartanak ott korban, hogy hétről-hétre az NB III–as csapatban mutassák meg magukat. Azt szoktam mondani, hogy az általános iskolában a hatodik osztály  után nem a középiskolát kezdjük. Vannak azonban esetek, amikor bizonyos lépcsőfokokat át kell lépnünk. Ez most egy ilyen helyzet. Nem féltem egyébként a gyerekeket, mert a tudásuk megvan hozzá. Nyilván látjuk azokat a problémákat, amelyekkel küzdenek a felnőttek elleni mérkőzéseken. Reméljük, hogy ezeket néhány meccs alatt le tudjuk küzdeni. 

- Vannak bizonyos dolgok, amiket nem lehet felgyorsítani, siettetni?
- Persze, de már most is magas labdabirtoklási arányt értünk el a felkészülési meccseken, egyetlen ellenfelünk sem tudott dominálni velünk szemben. Ez mindenképpen pozitívum. Ugyanakkor labdával nem védekeztünk elég jól, ha fogalmazhatok így. Könnyen adtuk oda az ellenfeleknek, amiből a visszatámadásaink nem voltak olyan sikeresek, mint az előző időszakban, ezért gyorsan átszaladtak rajtunk. Ez abból is adódik, hogy ha sok fiatal van egyszerre a pályán, akkor egy ilyen labdavesztésnél még súlytalanok, és könnyebben hibázhatnak. Erre az utolsó felkészülési találkozó is egyértelműen rámutatott. A kassai talpasztalatokból kiindulva a héten még többet dolgoztunk ezen. Még jobban kell erre vigyáznunk a hétvégén. Olyan labdavesztéseket nem követhetünk el, amiből az ellenfél meg tud minket kontrázni. 

- Fontos lenne a jó rajt, hiszen ebben az esetben inkább a középmezőnyt kellene figyelni, mintsem a hátsó régiót nézegetni fordulóról-fordulóra. 
- Minden korosztályban, de a felnőtt futballban kimondottan lényeges, hogy sikerrel vegyük az első akadályt. A Jászberénnyel szemben mindenképpen szeretnénk a három pontot itthon tartani. 

- A III. Kerület együttesétől Szőke Áron csatlakozott a kerethez új játékosként, Benkő Péter pedig visszatért Kazincbarcikáról. Mindkettőjüknek helye lesz a kezdő tizenegyben?
- Benkő Peti újra csatlakozott hozzánk, és vélhetően egyből a kezdőben lesz a helye. Az látszik, hogy a srácok között komoly tényező a pályán, de talán az egész mezőnyben is. Több poszton is tudjuk használni, jó karakter, szükségünk volt egy ilyen játékosra az öltözőben is. Szőke Áron tehetséges belső védő, a héten kezdett el velünk dolgozni. A III. Kerületben jobbára az utánpótlásban szerepelt, de végig a felnőtt kerettel készült. Több klub is hívta, de minket választott, aminek nagyon örülünk. Az első benyomások jók vele kapcsolatban, de mivel 2006-os születésű, tehát nagyon fiatal, ezért neki kell még egy kis idő minden szempontból. Új városba került, új közegbe, először szakadt el a családjától, ezért az életben is meg kell szoknia ezt az új helyzetet. Néhány forduló elteltével azonban biztos, hogy ő is folyamatosan meg fogja tudni magát mutatni. 

Játékosmozgás a DVTK tartaléknál (2022/2023 tél)

Érkezett

Benkő Péter (védő, kölcsönből vissza)
Szőke Áron (védő, III. Kerületi TVE)

Távozott

Vajda Botond (támadó, kölcsönbe, Tiszakécskei LC)
Korbély Kristóf (támadó)
Molnár Roland (támadó)

A bajnokság állása
Hírek a DVTK tartalékról

Helyszín

A Keleti csoport 21. fordulójának programja

2023. február 12., vasárnap
11:00
Vasas FC II - Körösladányi MSK
11:00 DVTK tartalék - Jászberényi FC
14:00 Pénzügyőr SE - Kisvárda Master Good II
14:00 FC Hatvan - Eger SE
14:00 Békéscsaba 1912 Előre SC II - Aqua-General Hajdúszoboszló
14:00 Füzesgyarmati SK - BVSC-Zugló
14:00 Facultas-Tiszafüredi VSE - BKV Előre
14:00 Sényő-Carnifex FC - Karcagi SE
14:00 Termálfürdő FC Tiszaújváros - Putnok FC
14:00 Debreceni VSC II - Debreceni EAC