Összefoglaló 2023. február 26., vasárnap

NB III.: DVTK tartalék - DEAC 0-1 (0-1)

Egyetlen gól döntött a DVTK tartalék DEAC elleni összecsapásán, amelyet a Keleti csoport 23. fordulójában rendeztek. Ez a találat a hajdúságiak nevéhez fűződött, akik ezzel elvitték a három bajnoki pontot az edzőközpontból.

NB III.: DVTK tartalék - DEAC 0-1 (0-1)


NB III., Keleti csoport, 23. forduló

DVTK tartalék - Debreceni EAC 0-1 (0-1)

DVTK Edzőközpont, 320 néző. Játékvezető: Leél-Őssy Ádám (Bőhm Ármin, Volentics Erik János).
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Ferencsik B., Ivánka P., Mrva P., Oláh B. - Bencsík D., Balázs P., Benkő P., Balázsi L., Y. Leshchynskyi, Kövesi K. Vezetőedző: Vincze Richárd. 
Debreceni EAC: Ratku Á. - Aranyos M., Sándor T., Kerekes K., A. Wente, Bényei B., Al-Sheraji, Soltész J., Újvárosi Á., A. Bidzilya, Orosz M. Vezetőedző: Sándor Tamás. 
Csere: Aranyos M. helyett Virág G. a 7., Balázsi L. helyett Kollár M. a 46., Kerekes K. helyett Trencsényi B. a 72., Kövesi K. helyett Sipos Zs. a 81. percben. 
Sárga lap: Bencsík D. a 19., Lakatos B. a 30., Benkő P. a 32., Újvárosi Á. az 53., Orosz M. a 79., Virág  G. helyett Papp F. a 85.,  Ivánka P. a 88. percben. 
Gólszerző: Wente (0-1) a 22. percben. 

Kulcspillanatok

21. perc: Debreceni szabadrúgás után felszabadítottak a diósgyőri védők, a labda Wente elé került, aki állítás nélkül bombázott a hazai kapuba, 0-1. 

82. perc:
Oláh Balázs tört be a tizenhatoson belülre, ahol szabálytalankodtak vele. A megítélt büntető mögé Benkő Péter állt, de nem tudta értékesíteni a tizenegyest.

Vezetőedzői értékelés

Vincze Richárd: - Idegesen kezdtük a mérkőzést, de nagyjából tíz perc elteltével megnyugodtunk. Igyekeztünk a saját játékunkat játszani, ám a DEAC nagyon szervezetten és mélyen védekezett. Éppen ezért  nehéz volt bejutni a soraik közé, a védelmük mögé. Egy pontrúgást követően meg is szerezték a vezetést. A játékrész végén volt egy ziccerünk, ami kimaradt, a fordulás után azonban benyomtuk a kapuja elé a debreceni csapatot. Sok labdát szereztünk, a letámadások révén a széleken megbontottuk az ellenfelet. A hatékonyságunk azonban ezen a napon nem volt az igazi a támadó zónában. A hajrában bünetőt hibáztunk, ami teljes mértékben az én felelősségem. Nagyon büszke vagyok a csapatra, a teljesítményünk alapján egy pontot mindenképpen megérdemeltünk volna.

Sándor Tamás: - Amit elterveztünk erre a mérkőzésre, azt maximálisan teljesítettük. Ismét jól zárt a védelmünk, az ellenfél ismét  nem tudott betalálni. A szervezett védőmunka mellett a támadójátékunkkal is elégedett vagyok. Nem akartunk a DVTK térfelén labdát szerezni, jól lezártuk a területeket. Megfelelő mérkőzést játszottunk, megérdemelt volt a győzelmünk.