Összefoglaló 2023. március 12., vasárnap

NB III.: DVTK tartalék - Hajdúszoboszló 1-0 (0-0)

Szoros mérkőzésen szerzett nagyon fontos három pontot a DVTK tartalék csapata. Az NB III.-as bajnokság 25. fordulójában Vincze Richárd együttese hazai körülmények között fogadta, és győzte le a Hajdúszoboszlót. A mérkőzés egyetlen gólját Kövesi Krisztián szerezte.

NB III.: DVTK tartalék - Hajdúszoboszló 1-0 (0-0)


NB III., Keleti csoport 25. forduló

DVTK tartalék - Aqua-General Hajdúszoboszló 1-0 (0-0)

DVTK Edzőközpont, 150 néző. Játékvezető: Virág András Barnabás (Dobos Dávid, Bencze András).
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Oláh B., Ivánka P., Szűcs K., Demeter M. - Ferencsik B., Balázs P., Radics M. - Benkő P., Kövesi K., Y. Leschchynskyi. Vezetőedző: Vincze Richárd. 
Aqua-General Hajdúszoboszló: Mészáros D. - Kónya Cs., Fenyőfalvi Cs., Czene Z., Nagy R., Szathmári Zs., Balla M., D. Constantinescu, Vincze Á., Barnucz G., Karika B. Vezetőedző: Szűcs  János. 

Csere: Demeter M. helyett Illés  B. a 46., Ferencsik B. helyett Bencsík D. a 64., Szathmári Zs. helyett Berdó P. a 71., Kövesi K. helyett Balázsi L. a 75., Balla M. helyett Sütő B. a 78., Y. Leshchynskyi helyett Mrva P. a 81. D. Constantinescu helyett Dobi B. a 84., Karika B. helyett Lukács Zs. a 84. percben. 
Sárga lap: Oláh B. az 59., Bencsík D. a 90+4. percben. 
Gólszerző: Kövesi K. (1-0) az 52. percben. 

Kulcspillanat

52. perc: Kövesi kapott egy lapos átadást a tizenhatos baloldali sarkára. Megtolta befelé, felézett, majd mesterien csavart a bal felső sarokba, 1-0. 

Vezetőedzői értékelés

Vincze Richárd: - Az első félidőben végig az történt a pályán, amit szerettünk volna. Az ellenfél térfelén fociztunk, sokat mozgattuk a mélyen védekező ellenfelet. Sokszor voltunk a büntető területen belül, ám gólt nem tudtunk szerezni. Nagyon jól kezdük a második játékrészt, nagy nyomást helyeztünk rájuk, egy gyönyörű góllal pedig megszereztük a vezetést is. A következő negyedórában kapkodtunk, nem akartunk focizni,  és ebben mi nem vagyunk jók. A találkozó utolsó negyedétől újra kontroll alatt tartottuk a játékot, bár labdával ekkor is lehettünk volna türelmesebbek, az viszont örömteli, hogy labda elleni játékban nagyon távol tartottuk őket a kapunktól. A végjátékban többször is lezárhattuk volna a meccset, de sajnos rossz döntéseket hoztunk vagy rosszul fejeztük be az akciókat. Teljesen megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést!

Szűcs  János: - Küzdelmes mérkőzést játszottunk a Diósgyőrrel. A hazaiak mezőnyben többet birtokolták a labdát, de a meccs folyamán igazából csak egy komoly helyzetük volt, amit védeni tudott a kapusunk. Sajnos egy felelőtlen megoldás után a hazaiak betaláltak, ezután igyekeztünk támadólag fellépni. Meglátásunk szerint a ráadásban egy tizenegyestől megfosztottak bennünket, visszanézve a felvételt ez meg is erősített az álláspontunkban. Ettől függetlenül sajnos kapura mi sem voltunk eléggé veszélyesek, de az egyik pontra rászolgátltunk volna.

Fotó: Balla Miklós