Összefoglaló 2023. április 12., szerda

NB III.: DVTK tartalék - Békéscsaba II. 5-0  (2-0)

Meggyőző teljesítménnyel szerzett újabb három pontot az NB III.-as bajnokságban a DVTK tartalék együttese. A fiatalok a hétközi fordulóban hazai körülmények között a Békéscsaba második csapatát győzték le.

NB III.: DVTK tartalék - Békéscsaba II. 5-0  (2-0)


NB III. Keleti csoport, 31. forduló

DVTK tartalék - Békéscsaba 1912 Előre II 5-0 (2-0)

DVTK Edzőközpont, 100 néző. Játékvezető: Török Mihály (Hovanecz Máté László, Benkő Róbert). 
DVTK tartalék: Sándor K. - Oláh B., Ivánka P., Mrva P., Demeter M. - Bencsík D., Illés B., Balázs P. - Benkő P., Hetyei Sz., Fekete V. Vezetőedző: Vincze Richárd. 
Békéscsaba 1912 Előre II: Zábráczki Sz. - Bacsa K., Sipaki P., Trescsula M., Zvara L., Ilyés T., Mágocsi B., Borbély B., Bónus M., Komáromi Cs., Zádori K. Vezetőedző: Nagy Sándor.

Csere: Zvara L. helyett Rostás Sz. a 46., Komáromi Cs. helyett Oláh Á. a 46., Illés B. helyett Ferencsik B. a 60., Hetyei Sz. helyett Balázsi L. a 60., Fekete V. helyett Y. Leshchynskyi a 60., Borbély B. helyett Csák A. a 65., Mágocsi B. helyett Sztankó L. a 65., Benkő P. helyett Kollár M. a 74., Sipaki P. helyett Bíró B. a 76. percben. 
Sárga lap: Borbély B. a 20., Benkő P. a 45. percben. 
Gólszerző: Hetyei (1-0, 11-esből) a 21., Illés B. (2-0) a 30., Fekete V. (3-0, 11-esből) az 58., Benkő P. (4-0) a 60., Y. Leshchynskyi (5-0) a 85. percben. 

Kulcspillanatok

20. perc: Hetyeit ugratta ki Illés, aki betolta a védő elé, a tizenhatoson belül hátulról buktatták. A büntetőt a sértett végezte el, aki higgadtan a bal alsó sarokba passzolt, 1-0. 

30. perc: Illés Bálint kicselezte az ellenfelét a jobb oldalon, felnézett, majd a tizenhatos sarkáról a kapu hosszú oldalába bombázott, 2-0. 

58. perc: Oláht buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntető mögé Fekete Vincze állt, aki nagy erővel lőtte a labdát a kapu jobb oldalába, 3-0. 

61. perc: Benkő cselezett a tizenhatos vonalánál, majd a mozgásával ellentétes irányba, laposan visszalőtte a labdát az alsó sarokba, 4-0. 

86. perc: Bencsik lőtt, de a labda a kapufáról a mezőnybe vágódott. Leshchynskyi lecsapott rá, majd egy pattanás után a hosszú sarokba durrantott, 5-0. 

Vezetőedzői értékelés

Vincze Richárd: - Ezúttal igazi totális focit játszottunk. Mind labdával, mind labda ellen nagyon magas szinten voltunk. Támadásban türelmesen és tudatosan futballoztunk, folyamatos akciókkal végig nyomás alatt tartottuk az ellenfél kapuját. A labda elleni letámadásaink aggresszív, szenvedélyes és nem mellékesen eredményes volt, hiszen teljesen elfojtottuk az ellenfél játékát. Nagyon örülök, hogy öt gólt rúgtunk, bár így is van bennem hiányérzet, hiszen emellett kétszer eltaláltuk a kapufát és számtalan helyzetet hagytunk ki. 

Nagy Sándor: - Sajnos az előző hetekben nyújtott teljesítményünket nem tudtuk megismételni. Tartottuk a labdát, bátran kihoztuk az előző fordulókban, ez most nem sikerült. Ehhez kellett egy fiatal DVTK, amely bátran és jól futballozott. Kerestük magunkat, elveszítettük a párharcokat, amit nem tudtunk kompenzálni. Igaz, hogy 5-0 lett a meccs, de szerintem a végeredmény nem tükrözi a látottakat. Ettől függetlenül a hazaiak sikere teljesen megérdemelt.