Összefoglaló 2023. április 16., vasárnap

NB III.: Füzesgyarmat - DVTK tartalék 0-1 (0-0)

Egymás után a harmadik mérkőzését nyerte meg az NB III.-as labdarúgó bajnokságban a DVTK tartalék csapata. A fiatalok a Keleti csoport 32. fordulójában Benkő Péter góljával hozták el a három pontot Füzesgyarmatról.

NB III.: Füzesgyarmat - DVTK tartalék 0-1 (0-0)


NB III., Keleti csoport, 32. forduló

Füzesgyarmati SK - DVTK tartalék 0-1 (0-0)

Füzesgyarmat, 300 néző. Játékvezető: Kakuk Szabolcs (Kövér Tamás, Szabó Ferenc Szilárd).
Füzesgyarmati SK: F. Calin - C. Raducu, Kis Sz., Szilágyi J., Bartók I., G. Popescu, Bódis I., Pohl R., S. Achim, Pataki Z., Szabó B. Vezetőedző: Szabados Tamás. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Oláh B., Ivánka P., Mrva P., Demeter M. - Ferencsik B., Bencsik D., Balázs P. - Benkő P., Fekete V., Hetyei  Sz. Vezetőedző: Vincze Richárd. 

Csere: Pohl R. helyett C. Urbanowski a 46., Hetyei Sz. helyett Y. Leshchynskyi a 46., Ferencsik B. helyett Balázsi L. a 63., Szilágyi J. helyett Soós J. a 72., Bartók I. helyett Oravecz Á. a 72., Benkő P. helyett Kollár M. a 73., Feket V. helyett Fercsák R. a 73. percben. 
Sárga lap: Demeter M. a 11., Y. Leshchynskyi a 70., Bánhegyi B. a 90+1. percben. 
Gólszerző: Benkő P. (0-1) a 60. percben. 

Kulcspillanat

60. perc: Diósgyőri szöglet után a hosszú oldalon Feketét találta meg a labda. A jól eltalált lövése a kapufáról kipattant, de Benkő Péter elé került, aki közelről a hazaiak hálójába lőtt, 0-1. 

Vezetőedzői értékelés

Szabados Tamás: - Ez a találkozó is hű tükörképe volt az elmúlt hetek teljesítményének. A futballban nincs ha, de lehetett volna fordítva is. Sajnos ilyen gödörben vagyunk, hogy az ikszes meccsekből is vesztesen jövünk ki. 

Vincze Richárd: - Jól kezdtük a meccset, az első tíz percben három nagy helyzetünk volt, de ezek sajnos kimaradtak. Ezután is irányítottuk a találkozót, játéképítésben türelmesek voltunk és végig tudatosak maradtunk. Labda ellen pedig folyamatosan nyomás alatt tartottuk a Füzesgyarmatot. A második félidő első tizenöt percében is ez volt a forgatókönyv, ennek köszönhetően meg is szereztük a vezetést. Ezután sajnos a labda elleni játékunk már nem volt annyira dinamikus mint korábban, ezért kevés labdát szereztünk. Ha pedig nálunk volt, akkor gyorsan visszaadtuk a hazaiaknak, emiatt nagy nyomás alá helyeztek minket. Nagyszerűen védekeztünk, és újra kapott gól nélkül sikerült megnyerni a meccset. Ehhez nagyon kellett az a szenvedély, ami ezúttal is jellemezte a játékosokat. Nagyon büszke vagyok a srácokra!