Összefoglaló 2023. április 26., szerda

NB III.: Vasas II. - DVTK tartalék 1-1 (0-0)

Bravúros pont Angyalföldről. A tapasztalt, korábban Diósgyőrben is szerepelt labdarúgókkal felálló Vasassal szemben döntetlent ért el a DVTK tartalék. Leshchynskyi szerzett vezetést a piros-fehéreknek, amit Hegedűs János egyenlített ki a hajrában.

NB III.: Vasas II. - DVTK tartalék 1-1 (0-0)


NB III., Keleti csoport, 34. forduló

Vasas II. - DVTK tartalék 1-1 (0-0)

Budapest, Fáy utca, 100 néző. Játékvezető: Virág András (Urbán Richárd, Turi Miklós). 
Vasas II.: Bánfalvi G. - Forgó M., Hegedűs J., Nemes M., Farkas B., Márkvárt D., Farkas J., Varga D., Riesz P., Molnár Cs., Kovács D. Vezetőedző: Harmati Tamás. 
DVTK tartalék: Sándor K. - Oláh B., Ivánka  P., Kundrák G., Demeter M. - Ferencsik B., Bencsík D., Balázs P.. - Hetyei Sz., Y. Leshchynskyi, Balázsi L. Vezetőedző: Vincze Richárd. 

Csere: Farkas B. helyett Rab B. a 46., Kovács D. helyett Mamlisits P. a 46., Sándor K. helyett Székely M. az 53., Riesz P. helyett Feczesin R. a 60., Molnár Cs. helyett Balajti Á. a 60., Balázsi L. helyett Fercsák R. a 71., Nemes M. helyett Enyedi P. a 77., Y. Leschchynskyi helyett Fülöp L. a 87. percben. 
Sárga lap: Ferencsik B. a 42., Márkvárt D. a 68. percben. 
Gólszerző: Y. Leschchynskyi (0-1) a 76., Hegedűs J. (1-1) a 88. percben. 

Kulcspillanatok

76. perc: Hetyei jobb oldali beadása után Leshchynskyi közelről lőtt az angyalföldiek hálójába, 0-1.
88. perc: Egy kipattanó labda Hegedűst találta meg, aki 13 méterről jobb belsővel higgadtan lőtt a bal alsó sarokba, 1-1. 

Vezetőedzői értékelés

Harmati Tamás: - Az első félidőben a DVTK nagyon bátran, labdabiztosan futballozott, ezért többször zavarba hoztak minket. A második játékrészre rendeztük a sorokat és a vendégek fölé tudtunk kerekedni. Szinte a semmiből kaptunk egy gyerekes gólt, ezután viszont mindent megtettünk, hogy legalább egy pontot itthon tartsunk. Ez sikerült, sőt volt lehetőségünk a győzelemre is, de sajnos nem tudtunk több gólt szerezni. 

Vincze Richárd: - Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét csapat kultúráltan futballozott. Előttünk és a Vasas előtt is adódott  néhány lehetőség, de gól nem született. A második játékrész első tíz percében  benyomott minket a  hazai csapat, többször csak az utolsó pillanatban sikerült mentenünk. Ezután egy hosszú ápolás kizökkentette őket a ritmusból és újra kiegyenlített lett a játék. Egy szép akció végén megszereztük a vezetést,  majd rövid időn belül kétszer is növelhettük volna előnyünket. Az utolsó húsz percben a Vasas a rutinos cseréinek köszönhetően újra nagy nyomás alá helyezett minket, és egy kipattanóból kiegyenlítettek. A végén még jobban beszorultunk, a kapusunkban és a szenvedélyes védekezésünknek köszönhetően meg tudtuk tartani az egy pontot. Az is igaz, hogy az utolsó pillanatban újra megnyerhettük volna a találkozót. Összességében csapatként sokat tettünk azért, hogy ezt az egy pontot hazahozzuk.