Összefoglaló 2023. május 7., vasárnap

NB III.: DVTK tartalék - Tiszafüred 1-0 (0-0)

Fontos győzelmet aratott hazai pályán a DVTK tartalék. A Tiszafüred elleni szoros találkozón egy villanás döntött, a találkozó hajrájában Hetyei góljával szerezték meg a piros-fehérek mindhárom pontot. Vincze Richárd együttese ezzel a sikerrel matematikailag is bebiztosította a bennmaradását a harmadik vonalban.

NB III.: DVTK tartalék - Tiszafüred 1-0 (0-0)


NB III., Keleti csoport, 36. forduló

DVTK tartalék - Facultas-Tiszafüredi VSE 1-0 (0-0)

DVTK Edzőközpont, 200 néző. Játékvezető: Szabó Péter (Kovács Zoltán, Vilmányi Simon). 
DVTK tartalék: Németh B. - Oláh B., Ivánka P., Mrva P., Demeter M. - Bencsík D., Ferencsik B., Balázs P. - Benkő P., Fercsák R., Balázsi L. Vezetőedző: Vincze Richárd. 
FacultasTiszafüredi VSE: Tajti B. - Karika R., Oláh L., Barzsó A., Kalóz Á., Skulka B., Szövetes K., Tomola P., Kertész T., Baranyi B., Mácsai L. Vezetőedző: Dojcsák Zoltán. 

Csere: Fercsák R. helyett Hetyei Sz. a 46., Kalóz Á. helyett Galla P. az 51., Skulka B. helyett Pintér V. a 67., Szövetes K. helyett Oláh N. a 67., Bencsík D. helyett Fülöp L. a 67., Benkő P. helyett Paizs J. a 89., Balázsi L. helyett Peisser S. a 90+2. percben. 
Sárga lap: Oláh B. a 27., Oláh L. a 30., Tomola P. a 79., Pintér V. a 88 percben. 
Piros lap: Fülöp L. a 83. percben. 
Gólszerző: Hetyei Sz. (1-0) a 85. percben. 

Kulcspillanatok

83. perc: Egy elkésett belépő után Fülöp megkapta második sárga lapját, majd a pirosat is. 

85. perc: Balázsi ugratta ki Hetyeit, aki a tiszafüredi kapus felett 11 méterről a hálóba emelt, 1-0. 

Vezetőedzői értékelés

Vincze Richárd: - Nem játszottunk azon a színvonalon, mint amit jellemző szokott a csapatra lenni. Rosszul kezdtük a meccset, de az első negyed óra után átvettük az irányítást, ami kapufák és helyzetek formájában meg is mutatkozott. Hozzá kell tenni, hogy a szemtelenül fiatal kapusunk több szituációban is higgadt tudott maradni. A fordulás után újra a vendégek kezdtek jobban, majd fokozatosan vettük vissza a mérkőzés kontrollálását. A befejezéseknél azonban nem voltunk eredményesek. A kiállítás után az ellenfelünk azonnal kapufát rúgott, majd az ebből adódó kontrát végigvittük és a támadás végén betaláltunk. A hajrában tovább növelhettük voltunk volna az előnyünket, ám a lehetőségek kimaradtak. Gratulálok a játékosoknak, gratulálok a kollégáimnak és mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett ahhoz, hogy két fordulóval a vége előtt az NB III. legfiatalabb csapatával elértük a minimális célunkat. Innentől kezdve azért dolgozunk, hogy minél jobb helyen zárjunk a táblázaton. 

Dorcsák Zoltán: - Nem érdemeltünk vereséget. Voltak nagy lehetőségei a hazaiaknak, de talán a második félidőben előttünk adódtak nagyobb helyzetek. A gól előtt is mi lőttünk kapufát, ebből kontrázott le minket a vendéglátónk. Úgy néz ki, igazi balekok vagyunk, mert minden szituációból vesztesen jövünk ki. Felkészültünk az ellenfélből, működött a játékunk, mégis kevés volt. Gratulálok a DVTK-nak a bennmaradáshoz, sokat tettek érte.