Összefoglaló 2023. május 14., vasárnap

NB III.: Sényő - DVTK tartalék 3-2 (0-1)

Fordulatos mérkőzést játszott Szabolcsban a DVTK tartalék csapata. A szezon utolsó idegenbeli találkozóján a piros-fehérek Hetyei Szilveszter góljával szereztek vezetést. A második játékrészben a Sényő fordított, majd Benkő egyenlíteni tudott. Erre azonban a vendéglátóknak ismét volt válasza, így egy ötgólos meccsen otthon tartották a három pontot.

NB III.: Sényő - DVTK tartalék 3-2 (0-1)


NB III., Keleti csoport, 37. forduló

Sényő-Carnifex FC - DVTK tartalék 3-2 (0-1)

Sényő, 200 néző. Játékvezető: Németh Gergely (Kovács II. Tamás, László István Sándor). 
Sényő Carnifex FC: Szondi L. - Klepács K., Fenyőfalvi D., Erdei A., Kapacina K., Farkas M., Lizák B., Schmidt P., Nagy D., Kapacina V., Vámos M. Vezetőedző: Fiumei Viktor. 
DVTK tartalék: Németh B. - Oláh  B., Ivánka P., Mrva P., Demeter M. - Bencsík D., Ferencsik B., Balázs P. - Benkő P., Hetyei Sz., Balázsi L. Vezetőedző: Vincze Richárd. 

Csere: Fenyőfalvi D. helyett Jócsák D. a 46., Nagy D. helyett Márton A. a 46., Lizák B. helyett Toldi A. a 71., Kapacina V. helyett Sztankó D. a 81., Vámos M. helyett Sógor Cs. a 90+1. percben. 
Sárga lap: Kapacina V. a 13., Ferencsik B. a 29., Becsík D. a 39., Hetyei Sz. az 51., Klepács K. az 59., Vámos M. a 69., Erdei A. a 79., Sógor Cs. a 90+3. percben. 
Gólszerző: Hetyei Sz. (0-1) a 22., Vámos M. (1-1) a 49., LIzák B. (2-1) az 52., Benkő P. (2-2) a 61., Kapacina V. (3-2) a 73. percben. 

Kulcspillanatok

21. perc: Bencsík gurította vissza a labdát a második hullámban csatlakozó társaknak. Hetyei érkezett, és kapásból, tizenkét méterről a bal alsó sarokba lőtt, 0-1. 

49. perc: Vámos Márkot szöktették a hazaiak, aki egy befelé történő jó csel után a hosszú sarokba helyezett, 1-1. 

52. perc: Lizák Bence húsz méterről, nagy erővel bombázott a hosszú felső sarokba, 2-1. 

61. perc: Benkő remekül vette észre, hogy kint áll a Sényő kapusa, felnézett és távolról a kapuba ívelt, 2-2. 

74. perc: Kapacina Valer végzett el szabadrúgást a jobb oldalról. A nagy tömörülés ellenére a középre lőtt labdába senki sem ért bele, amely végül a kapuban kötött ki, 3-2. 
 

Vezetőedzői értékelés

Fiumei  Viktor: - Jó iramú, gólgazdag, izgalmas mérkőzésen sikerült itthon tartanunk a három pontot. Hiába szerezte meg az első félidőben az ellenfél a vezetést, a fordulás utáni teljesítményünk példaértékű volt, így teljesen megérdemelten nyertünk. Gratulálok a diósgyőri fiataloknak az egész évben nyújtott teljesítményükhöz. 

Vincze Richárd: - Az első félidőben magas szinten játszottunk, végig irányítottuk a meccset, amit le is kellett volna zárnunk. A rúgott gól mellett ugyanis több óriási lehetőségünk volt,  ám ezek rendre kimaradtak. A fordulás után a figyelem, a fegyelem és a szenvedély egy kicsit visszaesett, ami hozta magával, hogy az ellenfél megfordította a meccset, és teljesen átvette az irányítást. Ebben az időszakban be is biztosíthatták volna a győzelmüket, de a semmiből nekünk jött össze az egyenlítés. Ezután kiegyenlítetté vált a játék, a Sényő viszont megrúgta a szokásos pontrúgás gólját, amivel meg is nyerték az összecsapást. Nagyon csalódott vagyok és keresem az okát annak, hogyan lehet két félidő között ekkora különbség. Köszönjük a hazaiaknak, hogy belementek a mérkőzés időpont-módosításába, és persze gratulálok nekik a győzelemhez. 

Fotó: Sényő-Carnifex FC