Összefoglaló 2023. április 17., hétfő

LU19: DVTK - MTK 0-2 (0-0)

Jól futballozott az MTK ellen az U19-es leány DVTK a bajnokság 21. fordulójában. A gólnélküli első játékrész után azonban a fővárosiak kétszer is betaláltak, amivel megszerezték a három bajnoki pontot.

LU19: DVTK - MTK 0-2 (0-0)


Országos LU19-es Bajnokság, 21. forduló

Diósgyőri VTK LU19 - MTK Budapest LU19 0-2 (0-0)

DVTK Edzőközpont, 30 néző. Játékvezető: Hudák Roland (Dr. Pocsai Tamás, Pocsai Levente).
Diósgyőri VTK LU19: Varga E. - Kemenyiczki L., Horváth L., Garabecz V., Papp S., Zahár F., A. Myhal, Havasi B., Kiss D., Veres V., Szolomájer L. Vezetőedző: Bánföldi Zoltán. 
MTK Budapest LU19: Rónyai G. - Pára H., Herczik D., Almási V., Végh A., Tőzsér V., Gabona L., Mislai F., Deramerján Zs., Petőfi B., Bor Cs. Vezetőedző: Könczey Zsolt. 

Csere: Herczik D. helyett Galambos V. a 46., Petőfi B. helyett Erdei R. a 46., Kemenyiczki L. helyett Dervalics D. a 46., A. Myhal helyett Komlós L. a 46., Végh A. helyett Vajda L. a 71., Gabona L. helyett Bezzeg Zs. a 71., Kiss D. helyett Németh L. a 79. percben. 
Sárga lap: Vajda L. a 80., Bezzeg Zs. a 81. percben. 
Gólszerző: Gabona L. (0-1) az 54., Erdei R. (0-2) a 65. percben. 

Bánföldi Zoltán: - Hiányérzetem van, mert úgy érzem, hogy többet tettünk a győzelemért mint ellenfelünk. Sajnos a sok helyzetünkből egyet sem tudtunk kihasználni,  viszont az MTK megbüntette a hibáinkat. A labdarúgásban sajnos nincs igazság, ez most is bebizonyosodott. A helyzeteket ki kell használni különben megbosszulja magát. Ettől függetlenül voltak jó egyéni teljesítmények. Ellenfelünknek gratulálok és további sok sikert kívánok. 

Könczey Zsolt: - Tudtuk, hogy kellemetlen ellenfél ellen játszunk, a DVTK játékosai mindig kemények és akarnak. Az első félidőben egyik csapat sem játszott jól, de mindkét félnek voltak jó periódusai, amiből veszély tudott teremteni a kapuk előtt. A második játékrészben talán fejben és fizikálisan is jobban bírtuk, mint ellenfelünk. Szép gólokat szereztünk, amikor mertünk bátran focizni, mindig helyzetet teremtettünk az ellenfél kapuja előtt. A védelem előtt le a kalappal, remek teljesítményeket láttunk, és értékes a kapott gól nélküli mérkőzés. Ezzel vége a harmadik körnek, várjuk az utolsót, A következő héten a Hali ellen el is kezdjük.