Összefoglaló 2023. március 6., hétfő

LU17: PMFC - DVTK 4-1 (2-0)

Hazai sikerrel zárult a PMFC és a DVTK LU17-es együttesének bajnoki találkozója. A Mecsek-alján a vendéglátók kétgólos félidei előny után 4-1-egy győzelemmel tartották otthon a bajnoki pontokat.

LU17: PMFC - DVTK 4-1 (2-0)


Országos LU17-es Bajnokság, 17. forduló

Pécsi MFC LU17 - Diósgyőri VTK LU17 4-1 (2-0)

Pécs, PMFC Kovácstelep Sporttelep, 30 néző. Játékvezető: Takács Gábor (Horváth Ernő, Földi Marcell Péter). 
Pécsi MFC LU17: Balogh Zs. - Szolga B., Vörös L., Máté N., Bódis L., Tamasics L., Légrádi B., Orsós V., Keibl L., Kőmíves A., Égi B. Vezetőedző: Bolboaca Augustin. 
Diósgyőri VTK LU17: Bényei B. - Székely E., Képes J., Farkas N., Magyar A., Megyes Zs., Vadász V., Majnár A., Szilvási N., Alföldi R., Magyar H. Vezetőedző: Csiszár Szabolcs. 
Csere: Vadász V. helyett Dervalics D. a 46., Tamasics L. helyett Turi  B. a 46., Alföldi R. helyett Fekete R. a 63., Légrádi B. helyett Dóra K. a 66. percben. 
Sárga lap: Képes J. a 12., Szilvási N. a 35., Keibl L. a 75. percben. 
Piros lap: Bényei B. az 53. percben. 

Bolboaca Augustin: - Ezt a mérkőzést szakmailag nehéz értékelni. Jobbulást kívánunk a sok sérült és beteg játékosnak, és köszönjük azoknak, akik vállalták a szereplést. Remélem, hogy hamarosan újra visszajön mindenki, és valóban a futballra tudunk majd koncentrálni. 

Csiszár Szabolcs: - Az első félidőben két egyenrangú ellenfél volt a pályán, de a pécsi csapat jobban használta ki az előttük adódó helyzeteket. Sajnos a fordulás után a kiállítás megnehezítette a dolgunkat, ennek ellenére ugyanúgy megpróbáltuk kihozni a labdát és birtokolni, az alapelveinket nem elfeledve futballozni. Ennek meg lett az eredménye, hiszen egy szép támadást követően összejött a szépítés. Mivel mezőnyjátékos állt a kapuban, próbáltuk az ellenfelünket messze tartani a kapunktól sajnos egy szabadrúgásból újra betaláltak, ami eldöntötte a mérkőzés kimenetelét. Amit ezen a napon a csapat akaratban és mentalitásban mutatott az kiemelkedő, ennek hosszútávon meglesz az eredménye.