Összefoglaló 2023. február 27., hétfő

LU15: Illés - DVTK 2-1 (1-1)

Remekül helytállt Szombathelyen az U15-ös diósgyőri leány csapat. A bajnokság 16. fordulójában ugyan az összecsapás hazai sikerrel zárult, de a több fiatalabb játékossal felálló DVTK alaposan megnehezítette az ellenfele dolgát.

LU15: Illés - DVTK 2-1 (1-1)


Országos Leány U15-ös Bajnokság, 16. forduló

Illés Akadémia LU15 - Diósgyőri VTK LU15 2-1 (1-1)

Szombathely, Illés Akadémia Sporttelep, 30 néző. Játékvezető: Imre Benjámin (Borhy Marcell Boldizsár, Jávorics Márk).
Illés Akadémia LU15: Czuczai D. - Ferenczi H., Sági F., Imre A., Kóródi A., Alasz H., Licskai L., Giczi L., Bihari P., Bihari Cs., Harmath R. Vezetőedző: Ferenczi Evelin. 
Diósgyőri VTK LU15: Galambvári O. - Horváth K., Plopp G., Bodnár H., Pápai L., Mezőssy M., Képes K., Balogh V., Kádas D., Stumpf B., Csikós E. Vezetőedző: György Gábor.
Csere: Pápai L. helyett Fekete R. a 48., Stumpf B. helyett Váradi T. a 73., Kóródi A. helyett Szélessy H. a 75., Harmath R. helyett Göndör R. a 75. percben. 
Gólszerző: Harmath R. (1-0) a 29., Csikós E. (1-1) a 37., Licskai L. (2-1) a 74. percben. 

Ferencsik Evelin: - Olyan volt a játékunk, mint az időjárás, kiszámíthatatlan. A szerdai, MTK elleni kemény mérkőzés után tompának, fásultnak éreztem a lányokat, emellett pedig az sem segített rajtunk, hogy egy rendkívül betömörülő ellenfél állt velünk szemben. Voltak lehetőségeink, de az ellenfél kapusa kifogott rajtunk párszor, valamint a kapufa sem volt velünk. Dicséretes, hogy az utolsó pillanatig küzdöttünk, mentünk előre, és ennek meg is lett az eredménye, itthon tudtuk tartani a három pontot, amihez gratulálok a lányoknak. 

György Gábor: - Ritkán szoktam a csapatot vereség után megdicsérni, de most kijár nekik.
Végig azon elvek szerint játszottunk, amiket az elmúlt időszakban gyakoroltunk, illetve a mérkőzés előtt megbeszéltünk. Külön öröm, hogy a keretet nagyrészt egy-két évvel fiatalabb játékosok alkották, illetve tudjuk, hogy az ilyen két napos utazásoknak megvan a sajátos "feelingje". Szeretnék gratulálni Pápai Lillának, aki rendkívül fiatalon, de meggyőző játékkal mutatkozott be a csapatukban. A gratuláció kijárat az ellenfelünknek is, de nem csak az eredmény, hanem a rendkívül kulturált játéka miatt is.