Összefoglaló 2023. május 23., kedd

LU15: DVTK - FTC 0-10 (0-4)

Nagy különbség alakult ki a két csapat között az U15-ös leány bajnokin. A Ferencváros elvitte a három pontot a DVTK Edzőközpontból.

LU15: DVTK - FTC 0-10 (0-4)


 

Országos LU15-ös Bajnokság, 26. forduló

Diósgyőri VTK LU15 - Ferencvárosi TC LU15 0-10 (0-4)

Miskolc, DVTK Edzőközpont. Játékvezető: Nagy Ferenc (Nagy Gábor, Komlósi Róbert).
Diósgyőri VTK LU15: Galambvári Olívia - Horváth Kitti, Sándor Lili    , Berki Mandula, Mezőssy Mira, Fekete Réka, Nagy Enikő, Képes Kamilla, Balogh Virgínia, Kádas Dorka, Stumpf Boglárka. Vezetőedző: György Gábor.
Ferencvárosi TC LU15: Kuzma Liliána - Hanász Vanda, Sági Panna, Csizmadia Jázmin, Árvay Sára, Kovács Petra, Karaba Jázmin, Perjési Lilla, Bozsik Frida, Hornyák Bodza, Tóth Adél. Vezetőedző: Szanyi Mária.

Csere: Csizmadia Jázmin helyett Pethe Elizabeth a 41., Horváth Kitti helyett Daria Kutsaba az 50., Hornyák Bodza helyett Szécsi Szabrina, Bozsik Frida helyett Jarkovszky Laura és Karaba Jázmin helyett Barkász Hanna mind az 54., Fekete Réka helyett Plopp Gréta az 56., Galambvári Olívia helyett Yevheniia Matika a 74. percben.
Gólszerző: Sági Panna (0-1) a 2., Perjési Lilla (0-2) a 4., Sági Panna (0-3) a 11., Kovács Petra (0-4) a 33., Sági Panna (0-5) a 53., Sági Panna (0-6) a 55., Pethe Elizabeth (0-7) a 70., Pethe Elizabeth (0-8) a 72., Sági Panna (0-9) a 74., Sági Panna (0-10) a 80. percben.

György Gábor: - Sajnos ezt elrontottam. Focizni küldtem ki a játékosokat. Így sikerült. Lehet jobban jártunk volna, ha tizenegy játékossal védekezünk és próbáljuk elrontani az ellenfél játékát. A második félidőre is úgy küldtem ki a csapatot, hogy menjünk a gólért. Nem sikerült. Sajnálom a játékosokat, nagyon nagy volt a különbség. Gratulálok az FTC csapatának, nagyszerű játékosaik vannak.

Szanyi Mária: - Amikor sokat utazunk egy meccsre, ami délelőtt van, akkor jó néhány gyereknek hajnali négykor kell kelnie. Ennek fényében és azt figyelembe véve, hogy már bajnokként futballozhattak, különösen nagyra értékelem azt, amit kitettek a pályára. Most sem az eredményről beszélek, hanem arról a hozzáállásról - a játékhoz, a sporthoz, egymáshoz, az ellenfelhez, a játékvezetőhöz -, alázatról, aminek következménye a siker. Meggyőződésem, hogy ezek a lányok nem csak labdarúgóként, hanem emberként is jó úton járnak. S ha ehhez, mi felnőttek egy kicsit hozzá tudunk tenni, akkor nem hiába dolgozunk velük.

Fotó: Balla Miklós