Összefoglaló 2023. május 15., hétfő

U16: DVTK - ETO 1-2 (0-2)

Bő fél óra leforgása alatt kétgólos hátrányba került az ETO-val szemben a DVTK U16-os együttese. A fordulás után Kuznyecov Daniel találatvál ugyan Icsó Zsolt csapata szépíteni tudott, de az egyenlítés már nem jött össze.

U16: DVTK - ETO 1-2 (0-2)


Országos U16-os Bajnokság, 
A csoport, 11. forduló

Diósgyőri VTK U16 - ETO FC Győr U16 1-2 (0-2)

DVTK Edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Fehér Ádám (Makszim Gergő, Jurkinya Tamás). 
Diósgyőri VTK U16: Soós B. - V. Khomenko, Szakos B., Miskolczi D., Kuznyecov D., Jászberényi P., Tucsa Sz., Nagy B., Derzsényi Á., Rem D., Zanócz Á. Vezetőedző: Icsó Zsolt. 
ETO FC Győr U16: Kocsis B. - Csorba D., Csorba N., Garai Z., Koncz D., Pénzes Á., Zója-Katona M., Pálfalvi R., Csorba T., Ilyés H., Szerémi R. Vezetőedző: Máté Győző. 

Csere: Miskolczi D. helyett Kovács D. a 46., Tucsa Sz. helyett B. Kovalov a 46., Csorba T. helyett D. Fatianov az 58., Ilyés H. helyett Turcsik B. az 58., Jászberényi P. helyett Purzsa X. a 65., Csorba N. helyett Csiszár M. a 67., Csorba D. helyett N.  Khodak a 83., Szakos B. helyett Béres D. a 83., Derzsényi Á. helyett Kapitány G. a 83. percben. 
Sárga lap: Ilyés H. a 43., Zója-Katona M. az 59., Nagy B. a 64., Rem D. a 81. percben. 
Gólszerző: Csorba N. (0-1) a 9., Csorba T. (0-2) a 34., Kuznyecov D. (1-2) az 51. percben. 

Icsó Zsolt: - Ismét egy jó mérkőzést játszottunk a válogatott gerincét adó Győrrel. Az első félidő abszolút az ellenfelünkké volt. Hiába hagytunk ki két nagy helyzetet, a játék képét nézve megérdemelten vezetett ellenfelünk. Ebben a periódusban a párharcaink nagy részét elveszítettük és a második szándékú labdákat sem sikerült kellő számban összeszedni. A szünetben rendeztük a sorokat, cseréltünk és támadásépítéseinken is módosítottunk. Ennek köszönhetően ez a játékrész már a miénk volt. Sikerült hamar szépítenünk és helyzeteink is voltak az egyenlítésre. Sajnálom, hogy nem sikerült pontot szereznünk, mert nagy erőket mozgósítottunk ennek érdekében. Rengeteg ilyen mérkőzésre van szükség az utánpótlásban.

Máté Győző: - Jól kezdtünk, az első félidőben kétgólos előnynél lezárhattuk volna a mérkőzést, de a kihagyott lehetőségek idegessé, kapkodóvá tették játékosaimat. Ellenfelünk szépítő találata után pedig nagy nyomás nehezedett ránk, vért izzadva sikerült megtartanunk a vezetést. A helyzet kihasználással kapcsolatban van hiányérzetem, viszont mindenképpen pozitívum, hogy egy jó csapat otthonából sikerült elhoznunk a három pontot.