Összefoglaló 2023. május 29., hétfő

U16: DVTK - FTC 1-3 (1-0)

A szünet előtt nem sokkal Kiss László szerzett vezetést a DVTK-nak a Ferencváros elleni bajnokin. A második félidőben azonban a zöld-fehérek nem csupán egyenlítettek, hanem meg is fordították az állást.

U16: DVTK - FTC 1-3 (1-0)


Országos U16-os Bajnokság, 
A csoport, 13. forduló

Diósgyőri VTK U16 - Ferencvárosi TC U16 1-3 (1-0)

DVTK Edzőközpont, Játékvezető: Kis Zsolt (Zsélyi Csaba, Szűcs Martin László). 
Diósgyőri VTK U16: Soós B. - Szabó M., Kiss L., Kapitány G., Kuznyecov D., Tucsa Sz., B. Kovalov, Nagy B., Béres D., Derzsényi Á., Zanócz Á. Megbízott edző: Germán Gábor. 
Ferencvárosi TC U16: Balogh Á. - Tóth M., Sulyok G., Kovács K., Knáb Zs., Kovács M., Vámosi T., Bolgár B., Ledniczky Z., Kostevc K., Cseh Z. Vezetőedző: Máthé Roland. 

Csere: Kapitány G. helyett Szakos B. a 46., Béres D. helyett Gyenes R. az 53., Ledniczky Z. helyett Kern Á. az 57., B. Kovalov helyett Orosz D. a 63., Knáb Zs. helyett Mudra M. a 66., Tucsa Sz. helyett Purzsa X. a 68., Nagy B. helyett Miskolczi D. a 68., Cseh  Z. helyett Sukaj D. a 80. percben. 
Sárga lap: Kapitány G. a 12., Béres D. a 25. percben. 
Piros lap: Kuznyecov D. a 38., Vámosi T. a 38. percben. 
Gólszerző: Kiss L. (1-0) a 44., Cseh Z. (1-1) a 63., Kern Á. (1-2) a 74., Kern Á. (1-3) a 88. percben. 

Germán Gábor: - Hiába készültünk rá, az első félidőben nem tudtuk megfelelően levédekezni a Fradi hosszú indításait. Akár több góllal is vezethettek volna a vendégek, de a szerencsének és a kapusunk bravúrjainak köszönhetően megúsztuk kapott gól nélkül. Még az első játékrész végén egy büntetőből meg tudtuk szerezni a vezetést, így előnnyel mentünk a félidőre. A második félidőben kiegyenlítettebb lett a játék, de egy távoli lövéssel és egy szöglet utáni góllal az FTC megfordította a mérkőzést. Erre már nem volt erőnk válaszolni. A játékosaink minden tőlük telhetőt megtettek, de sajnos ez ennyire volt elég. Gratulálok a Ferencvárosnak.

Máté Roland: - Már az elejétől kezdve magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Több helyzetet sikerült kialakítanunk, büntetőt is hibáztunk az első játékrészben. Az ellenfelünk viszont egy kontra után megítélt 11-esből vezetést szerzett. A félidőben felhívtuk a srácok figyelmét, hogy tartsuk fent a nyomást, és koncentráljunk jobban a kapu előtti helyzeteknél. Ez a domináns játék a második félidőben eredményesnek bizonyult. Három gólt szerezve megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.