Összefoglaló 2023. március 7., kedd

U19: DVTK - Kaposvár 3-1 (3-0)

Már az első félidőben eldöntötte a három bajnoki pont sorsát a DVTK U19-es korosztálya. A Kaposvár elleni találkozón Sipos Zsombor duplázott, és az U16-os korú Kuznyecov Daniel is betalált.

U19: DVTK - Kaposvár 3-1 (3-0)


Országos U19-es Bajnokság, 
B csoport, 2. forduló

Diósgyőri VTK U19 - Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia 3-1 (3-0)

DVTK Edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Piskóczi Zsolt (Molnár János, Mozgi Béla Szabolcs).
Diósgyőri VTK U19: Sándor K. - Ferencsik S., Vincze D., Kuznyecov D., Sebestyén Á., Lichy K., Temesvári M., Kiss P., Sipos Zs., Silimon L., Paksai R. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
BFLA Kaposvár: Horváth F. - Németh M., Éles M., Keszi K., Varga Z., Csonka P., Kis-Fónai M., Terestyényi A., Tamás L., Heil M., Bán I. Vezetőedző: Horváth Miklós. 
Csere: Silimon L. helyett Bathó T. a 46., Keszi K. helyett Czimmermann Gergő a 46., Temesvári M. helyett Major M. a 60., Kuznyecov D. helyett Paizs J. a 60., Éles M. helyett Koperda G. a 66., Bán I. helyett Németh M. a 66., Ferencsik S. helyett Briz Cs. a 73., Varga Z. helyett Lender M. a 77., Horváth F. helyett Lender B. a 85., Sebestyén Á. helyett Bánk A. a 86. percben.
Gólszerző: Kuznyecov D. (1-0) a 3., Sipos Zs. (2-0) a 12., Sipos Zs. (3-0) a 45., Éles M. (3-1) a 63. percben. 

Zsivoczky Gyula: - Ismét nagyon fiatal csapattal álltunk ki, újra voltak debütáló játékosok az U17-es, sőt az U16-os korosztályból is. Ennek ellenére az első félidőben magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és kellő dominanciával futballoztunk. Jó területeken szereztünk labdát, kombinatívak voltunk és szép gólokat szereztünk. Bár azt is hozzá kell tennem, hogy a jövőben még jobb minőséget szeretnék látni a játékban akár a középpályás, akár a támadó szekcióról beszélünk. A szünetben azt kértem, hogy a 3-0-s előny ellenére ne üljünk rá az eredményre, hanem ugyanúgy kezdeményezően lépjünk fel. Ebben az időszakban már sok volt a kapkodás, és olyan párharcokba mentünk bele, ami nem a mi stílusunk. Sajnos kaptunk egy elkerülhető gólt, de a meccs második felében is mezőnyfölényben voltunk. Sajnos ez újabb találatokban nem mutatkozott meg. Összességében magabiztosan nyertünk, de ki kell emelnem, hogy középpályás és előre játékban fejlődni szükséges. Örülök a debütáló játékosoknak, és annak, hogy Daniel góllal mutatkozott be, és az U17-esek is megállták a helyüket. Gratulálok a csapatnak, és további sok sikert kívánok a Kaposvárnak. 

Horváth Miklós: - Reális eredmény született, a jobb erőkből álló csapat nyert. Kicsit bánt, hogy könnyű gólokat kaptunk a mérkőzés elején, ezután pedig már csak futottunk az eredmény után. A második játékrész egyes periódusaiban kimondottan jól néztünk ki, és az is fontos, hogy 0-3 után a csapat nem zuhant össze. A kapott gólok bosszantanak, de kétségtelen, hogy a DVTK megérdemelte a három pontot.