Összefoglaló 2023. március 10., péntek

U19: Kisvárda - DVTK 2-0 (1-0)

Rendkívül fiatal csapattal vágott neki a kisvárdai találkozónak a DVTK U19-es korosztálya. A fizikálisan erősebb hazaiak az első félidőben vezetést szereztek, majd megfogyatkoztak. A fordulás után ennek megfelelően a Diósgyőr dominált, de egy büntető után a szabolcsiak szereztek újabb gólt.

U19: Kisvárda - DVTK 2-0 (1-0)


Országos U19-es Bajnokság, 
B csoport, 3. forduló

Várda Labdarúgó Akadémia U19 - Diósgyőri VTK U19 2-0 (1-0)

Kisvárda, 50 néző. Játékvezető: Csiszár Krisztián (Kiss Attila, Horváth János).
Várda Labdarúgó Akadémia U19: B. Ponomarenko - A. Kozachuk, A. Adu, B. Ostroushko, M. Babych, K. Muromskyi, K. Syrota, Rózsa S., Ésik Á., Jónás G., M. Zyzych. Vezetőedző: Csernyijenkó Ruszlán. 
Diósgyőri VTK U19: Székely M. - Szakos B., Ferencsik S., Briz Cs., Molnár Á., Pikó M., Sebestyén Á., Lichy K., Temesvári M., Sipos Zs., Purzsa X. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Csere: Molnár Á. helyett Szőke Á. az 56., Pikó M. helyett Paizs J. az 56., Purzsa X. helyett Kovács D. a 68., Ésik Á. helyett Kapott G. a 73., Szakos B. helyett Bánk A. a 76., M. babych helyett B. Polloniak a 78., Jónás G. helyett I. Kobeliash a 78., B. Ostroushko helyett Jene G. a 89. percben. 
Sárga lap: Ferencsik S. a 31., Sipos Zs. a 46., Szakos B. a 49., K. Syrota a 66., Kapott G. a 74. percben.
Piros lap: Rózsa Sándor a 45+1. percben. 
Gólszerző: B. Ostroushko (1-0) a 27., Ésik Á. (2-0, 11-esből) az 50. percben. 

Csernyijenkó Ruszlán: - Tanulságos mérkőzést játszottunk a Diósgyőr ellen. Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült, ott kellett volna lezárnunk a meccset. A második játékrészben egy emberrel kevesebben voltunk, de a vendégeknek nem volt helyzetük. Abban kell fejlődnünk, hogy fölösleges dolgokat ne csináljunk a pályán. Teljesen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Gratulálok a csapatnak!

Zsivoczky Gyula: - Sajnos most is negatív előjelekkel készültünk a rendkívül fiatal keretünkkel erre a találkozóra. Ezúttal három fiatal debütált az U16-os korosztályból és az U17-ből is többen érkeztek az U19-es kisvárdai bajnoikira. Az ellenfelünk rendkívül fizikális csapat volt, amely az első negyvenöt percben talán még az aggresszívitás határát is túllépte. Ebben az időszakban teljesen megérdemelten szereztek vezetést, mert felépített támadást nem tudtunk vezetni. A szünet előtt megfogyatkoztak a hazaiak, így a fordulás után végig domináltuk az összecsapást. Az előre játékunkból viszont továbbra is hiányzott az átütőerő, és egy elkerülhető tizenegyesből újabb gólt szerzett a Kisvárda. Összességében a fizikális fölényben lévő szabolcsi csapat megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. A labdabirtoklásra épülő saját játékunkat csak a meccs második felében tudtuk megvalósítani, viszont a hatékonysággal ekkor is voltak problémáink. Ezeket a jövőben ki kell javítani, de a rendkívül fiatal csapatunknak még szokni kell az U19-es légkört, tempót, fizikalitást, és fel kell készülniük az ilyen jellegű ellenfelekre is. 

Fotó: www.kisvardafc.hu