Összefoglaló 2023. április 1., szombat

U19: DVTK - Szeged 0-0

Nem született gól a szegediek diósgyőri vendégjátékán az U19-es bajnokságban. Mindkét csapatnak volt esélye a győzelem megszerzésére, végül a felek egy-egy ponttal gazdagodtak.

U19: DVTK - Szeged 0-0


Országos U19-es Bajnokság, 
B csoport, 5. forduló

Diósgyőri VTK U19 - Szeged-Csanád Grosics Akadémia U19 0-0

DVTK Edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Nagy Csaba (Drótos Benjámin, Szikszai Sándor). 
Diósgyőri VTK U19: Sándor K. - Bodnár B., Ferencsik S., Major M., Kollár M., Fülöp L., Paizs J., Sebestyén Á., Kiss B., Kiss P., Kuznyecov D. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Szeged-Csanád Grosics Akadémia U19: Zelmann L. - Szabad V., Szél K., Burai A., Bakó L., Bencze B., Ilyés Á., Szekeres Á., Berger M., Kordás B., Léwang H. Vezetőedző: Podonyi Norbert. 

Csere: Szél K. helyett Czékus Á. a 9., Bencze B. helyett Barna Á. az 57., Kollár M. helyett Roha R. a 62., Fülöp L. helyett Piló M. a 62., Szekeres Á. helyett Lippai G. a 63., Kuznyecov D. helyett Bánk A. a 81. percben. 
Sárga lap: Ferencsik S. a 32., Kiss P. a 46., Pikó M. a 81. percben. 

Zsivoczky Gyula: - Az akarat rendben volt, de a játékunk ezúttal nem működött. A dominanciánk megvolt, de a befejezéseknél pontatlanok voltunk. Amíg az ellenfelünk letámadott, addig a labdakihozatalok jók voltak. A középső zónában viszont a játéképítésben voltak gondjaink. Nem vagyok teljes mértékben elégedett, mert szerettünk volna eredményesen futballozni. Pozitívum, hogy ismételten lehetőséget kapott két U16-os játékos, közülük Kiss Bálint remekül oldotta meg a feladatát, nagyszerű teljesítményt nyújtott. Az első játékrészben 3-5-2-t játszottunk, a fordulás után átálltunk 4-3-3-ra, ettől valamivel gördülékenyebbek lettünk. Ahhoz viszont, hogy az ilyen mérkőzéseket megnyerjük pontosabbnak kell legyünk a boxon belüli játékhelyzeteknél. Folyamatosan tanulunk, szeretnénk ebből a tavaszból a lehető legjobbat kihozni. További sok sikert kívánok az ellenfelünknek a bajnokság további részére. 

Podonyi Norbert: - Ezen a napon a két csapat küzdelemben vizsgázott jelesre. Bármelyik fél megnyerhette volna ezt a találkozót, de a gól végül hiányzott a találkozóból. Benne volt, hogy amelyik együttes először betalál, az meg is szerzi a három pontot, végül ez egyik oldalon sem jött össze. Ettől függetlenül nekünk az egy pont sokat jelent, mert hétről-hétre jól megy a játék. A győzelem ugyan nem jön össze, de ennek a döntetlennek is nagyon örülünk.