Összefoglaló 2023. február 20., hétfő

DEAC II. - DVTK 26-36 (14-15)

Az NB II. Észak keleti csoportjának tavaszi nyitányán egy szoros első félidő után magabiztosan, 10 góllal nyert a Diósgyőr a Debreceniek otthonában és győzelemmel hangolt a közelgő borsodi rangadóra.

DEAC II. - DVTK 26-36 (14-15)


A tabellán a hatodik helyen álló DEAC II. otthonában indította az évet Molnár András együttese az NB II. Észak keleti csoportjának tavaszi nyitányán. A hazaiak jól kezdtek és ők szereztek vezetést, amit a kilencedik percig a diósgyőri egyenlítések után újra és újra visszaszereztek (6-5). Ezt követően mindkét oldalon kettős emberhátrány következett, a hazain egy időkéréssel kiegészülve, amiből a DEAC jött ki jobban, és a 20. percben már két góllal vezetett (10-8) a továbbra is szoros találkozón. Az első félidő utolsó tíz percében azonban fordítani tudott a DVTK, és a szünetre már a piros-fehérek vonulhattak 14-15-ös előnnyel.

A második félidőt szintén jól kezdte a DVTK, és már a 38. percben újabb hazai időkérés következett négy gólos különbségénél (17-21). Az egy perces játékmegállítás sem tudta megtörni Molnár András csapatát, és kiváló játékkal a 47. percre már hét gól volt a két csapat közt (20-27). A találkozó végéig még tovább tudta növelni előnyét a DVTK, és végül 26-36-os, tíz gólos győzelemmel indította a tavaszi szezont, és hangolt a soron következő borsodi rangadóra a Mezőkövesdi KC ellen.

A DEAC otthonában Kohlrusz Levente 9 alkalommal, Gulácsi Bálint pedig nyolcszor vette be az ellenfél kapuját, míg összesen 11 különböző diósgyőri játékos talált be.

NB II. Észak kelet, 12. forduló

DEAC II. - DVTK 26-36 (14-15)

 Agrártudományi Egy. Spcs.

Játékvezetők: Takács Dániel és Tarnavölgyi Gergely

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve

Molnár András vezetőedző: Az első félidőben nem állt össze a védelmünk és a támadásinak sebessége sem volt megfelelő, de a második félidőben rendeztük a sorokat és ismét nagy akartról tettünk tanúbizonyságot. Jöhet a borsodi rangadó!

Szezonbeli 11 győzelmükkel a piros-fehérek őrzik második helyüket a tabellán, míg a következő, 13. fordulóban a DVTK az új otthonában, a Generali Arénában fogadja február 25-én 17 órától a listavezető Mezőkövesdi KC-t, ahol akár a bajnoki címért zajló versenyfutás is fordulatot vehet.